National

Eleva Iulia Ionescu a fost ASCUNSA la manastire de STARET

Publicat: 17 feb. 2014
1
Iulia Ionescu, eleva care a disparut de acasa saptamana trecuta, s-a ascuns la Manastirea Sihastria Raraului din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, iar calugarul care a condus-o la gara provine din acest lacas de cult. Staretul Ioan Larion Neagoe a recunoscut in fata politistilor ca a gazduit-o pe adolescenta.

Citeste si Ancheta de amploare a Patriarhiei Romane dupa gasirea Iuliei Ionescu
 

„Imi pare c-am pacalit Politia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Imi pare rau ca n-am anuntat Politia mai devreme si nu am luat legatura cu familia fetei”, a spus preotul. Mai multi anchetatori au venit cu poza fetei la manastire, pentru a-i intreba pe calugari daca au vazut-o pe Iulia. Staretul insa a mintit, ascunzand politistilor faptul ca fata se afla acolo. Ulterior, preotul a marturisit ca s-a speriat de consecinte si a spus Iuliei sa se duca acasa. Fata a fost urcata in masina manastirii si condusa de un calugar la gara din Suceava. Acolo, calugarul i-a cumparat bilet si i-a inmanat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, ca se intoarce acasa.

Citeste si Lucian Mandruta, atac dur la adresa Bisericii

„Fata a ajuns la manastire vineri, venind de la Neamt, a stat la noi in noaptea de 14 spre 15 februarie, sambata dimineata, politistii au venit la manastire cu poza ei sa ne intrebe daca au vazut-o. Imi pare rau ca i-am pacalit, dar asa sunt regulile noastre, sa ne protejam credinciosii”, ar fi spus staretul in fata politistilor.
Ajunsa la gara, fata a fost condusa la tren de calugar. Surse din Politie au declarat ca mesajul trimis de Iulia mamei sale a fost interceptat de anchetatori, care si-au dat seama unde se afla. La Roman, judetul Neamt, au urcat in tren mai multi ofiteri imbracati in civil, iar pe traseul Roman – Bacau – Adjud in tren s-au urcat si femei-anchetator, tot in haine civile. Acestea s-au asezat pe bancheta langa fata si i-au explicat ca urmeaza sa o ajute sa ajunga la parintii ei. Adolescenta a fost data jos din tren in statia din Focsani, de unde mai departe a fost dusa la Bucuresti, potrivit adevarul.ro.Comentarii
Adauga un comentariu