Eveniment-Social

Elevele de nota 10 din Pascani merg sa studieze la Bucuresti

Publicat: 09 iul. 2012
1

@ Cele doua tinere au recunoscut faptul ca nu se asteptau sa obtina nota 10 la toate probele si asta nu datorita faptului ca nu ar fi fost pregatite, ci prin prisma profilului la care erau, filologie @ Cristiana Dumea si Irina Amaritei, foste eleve ale Colegiului National Mihail Sadoveanu, sunt de parere ca subiectele din acest an au fost accesibile

Cele doua pascanence care au obtinut nota 10 la toate probele de la examenul de bacalaureat merg sa studieze la universitatile din Bucuresti. Cristiana Dumea si Irina Amaritei, foste eleve ale Colegiului National Mihail Sadoveanu, sunt de parere ca subiectele din acest an au fost accesibile, iar faptul ca pentru unii elevi camerele de supraveghere au fost un stres in plus, pe ele nu le-a afectat in nici un fel.

„Pentru noi personal nu au fost un stres camerele de supraveghere, cat despre subiectele din acest an la probele de bacalaureat pot spune ca au fost accesibile. Nu au fost nici usoare, dar nici grele. Consider ca au fost niste subiecte clar formulate, exact cum se cere la un astfel de examen”, a declarat Cristiana Dumea.

„Nici din punctul meu de vedere nu au fost subiecte dificile. Subiectele au fost relevante si s-a dat exact ceea ce s-a cerut in cei patru ani de liceu. Totul este sa treci de aceasta perioada cu rezultate bune la sfarsit”, a declarat si colega de clasa, Irina Amaritei.

Ambele adolescente doresc sa-si continue cursurile universitare in capitala. Cristiana Dumea spune ca vrea sa urmeze Facultatea de Limbi si Literaturi Straine sectia japoneza-engleza, in timp ce Irina Amaritei merge la Facultatea de Drept Bucuresti, Colegiul Juridic Franco-Roman.

„Engleza mi-a placut dintotdeauna. Imi placea sa lecturez si imi place si cum suna. Limba japoneza am facut abia acum doi, trei ani de zile si mi-a placut mult. De aceea am ales aceasta facultate la Bucuresti”, a precizat Cristiana. Cele doua foste colege de clasa au aceleasi pasiuni. Ambele tinere au terminat clasa a XII-a cu media generala pe cei patru ani de liceu cu 9,98. „Ca hobbyuri avem lectura, amandoua. Mie cel putin imi pare bine ca la proba romana a cazut poezia. Nu vroiam proza. Genul liric iti pune mai bine in valoare creativitatea”, a spus Irina.

Nu se asteptau sa obtina nota 10

Cele doua tinere au recunoscut faptul ca nu se asteptau sa obtina nota 10 la toate probele si asta nu datorita faptului ca nu ar fi fost pregatite, ci prin prisma profilului la care erau, filologie. „Am fost la filologie si aici ceea ce scrii este interpretabil. Adica conteaza foarte mult formularile pe care le ai. Se poate ca nota sa fie scazuta. Ma asteptam sa iau bacalaureatul cu nota mare, dar nu cu 10”, a precizat, zambind, Cristiana. „Dupa ce s-a aflat nota, telefonul imi suna continuu. Erau prieteni, rude, colegi care ma sunau si ma felicitau. Nu se astepta nimeni. Parintilor mai ales nu le venea sa creada. Erau foarte bucurosi si nu mai aveau cuvinte”, a mai spus si Irina. „Dorim sa le multumim parintilor, profesorilor nostri, dar in mod special doamnei diriginte Monica Costea, profesor de limba si literatura romana. Ea ne-a indrumat in toti acesti ani si putem spune ca este un model in viata pentru noi”, au mai precizat cele doua tinere.

Promovabilitate: 53%

Doar 53% dintre elevi au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat la nivelul municipiului Pascani.
Potrivit reprezentantilor scolari, cele mai bune rezultate ca promovabilitate la bacalaureat au fost la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, unde 93% dintre elevii care au participat la examen au reusit sa promoveze. Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic “Miron Costin”, unde procentul de promovabilitate a fost de circa 75%. Situatia cea mai jalnica s-a inregistrat la Colegiul Tehnic “CF Unirea”, unde putin peste 30% au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat.

Comentarii
 • Este foarte bine ca s-au obtinut note de ** pe linie la examenul de bacalaureat.
  Exista totusi copii mult mai bine pregatiti decat unii dintre cei cu ** pe linie, care au aparut pe la televizor si care au recunoscut cu gura lor „ca nu se asteptau la **\”. Acesti copii dupa o munca imensa au obtinut note apropiate de ** (intre 9.** si 9.99).
  Nu trebuie sa se uite semnele de pe lucrari care se pun pentru ca acestea sa ajunga la anumite persoane din comisiile de corectare.
  De ce nu s-au pus camere de luat vederi si in salile cu comisiile de examen sau cu comisiile de corectare, pentru a vedea cum se impart lucrarile intre profesorii din comisii si cum se corecteaza lucrarile.
  Ar fi bine sa aratati lucrarile de ** ale unor elevi, sa vedeti dv. (si noi) cum arata acestea.
  De exemplu, la Iasi, la Colegiul National, trebuie amintit ca mama unei eleve de ** este profesoara in invatamantul preuniversitar si a fost presedinta comitetului de parinti (organizand banchetul si acte actiuni in scoala). Este clar ca buna ziua pentru cei care cunosc aceasta eleva ca nu avea cum sa ia ** pe linie. Dar ii trebuia aceasta medie pentru facultatea la care a aplicat in Anglia. Si nu este singura persoana de ** de la acest liceu sau de la C.N. Negruzzi care a obtinut aceasta medie finala pe nedrept.
  Va mai trece mult timp pana cand se va ajunge la un examen de bacalaureat corect din toate punctele de vedere. Facultatile trebuie sa-si organizeze propriile examene de admitere si sa nu mai ia in considerare notele de la bacalaureat.

Adauga un comentariu