Eveniment-Social

Elevi de la un important liceu din Iasi, in vizita in Letonia

Publicat: 09 oct. 2013
1
In perioada 30 septembrie – 4 octombrie, doi elevi de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, coordonati de doi profesori, au participat in Jelgava, Letonia, la cea de-a patra mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius „Crafting Europe – Discovering Future Opportunities by Looking into Old Trades”. Scopul principal al proiectului este de a identifica asemanari si diferente privind meseriile practicate in cele opt tari europene partenere, iar inainte de reuniune elevii se informeaza pe plan local in functie de meseria selectata.
In aceasta etapa a proiectului, elevii s-au documentat in legatura cu meseria de brutar, urmarind aspecte precum traditii in prepararea painii, abilitati necesare, produse tipice, etape de preparare, utilaje folosite, pregatirea profesionala, precum si perspectivele acestei meserii. Elevii au desfasurat activitati in scoala unde au asistat la cateva ore de curs la liceul Jelgavas Tehnologiju Vidusskola si au lucrat pe echipe la realizarea unei prezentari PowerPoint, vizand tema propusa pentru aceasta mobilitate.
Unul din obiectivele acestui proiect presupune dezvoltarea unor abilitati practice si, in acest sens, ei au avut ocazia de a vedea si de a se implica direct in prepararea painii  la o brutarie din apropierea orasului Jelgava. De asemnea, si-au dezvoltat abilitatile de comunicare in limba engleza si au cunoscut traditiile si obiceiurile tarilor partenere.
Adauga un comentariu