Eveniment-Social

Elevi din Europa in vizita la un important liceu din Iasi

Publicat: 01 nov. 2013
In perioada 4 – 8 noiembrie, elevi si cadre didactice din Germania, Suedia, Turcia, Lituania, Spania, Franta si Slovenia participa la a cincea mobilitate in cadrul proiectului multilateral Comenius „Crafting Europe Discovering Future Opportunities by Looking into Old Trades”, care se va desfasura in Iasi, la Liceul Tehnologic Economic de Turism.
Proiectul a inceput in 2012 si urmeaza sa fie finalizat in 2014, iar principalele obiective constau in constientizarea diversitatii culturale europene, descoperirea asemanarilor si diferentelor dintre meseriile practicate in tarile partenere, imbunatatirea cunostintelor elevilor despre mestesugurile traditionale, exersarea cunostintelor de limba engleza si formarea unei imagini realiste in ceea ce priveste oportunitatile de angajare pe piata muncii.
Tematica proiectului presupune cercetarea mestesugurilor traditionale pe plan local de catre elevii fiecarei scoli partenere. Acestia au astfel posibilitatea sa descopere diferente si similitudini existente in procesul de fabricare a produselor specifice, uneltele si masinile utilizate, organizarea atelierelor de lucru, a activitatii zilnice. Toate informatiile culese sunt structurate intr-o prezentare Power Point la finalul fiecarei reuniniuni de proiect. In plus, elevii confectioneaza un produs specific meseriei alese care este expus intr-un muzeu virtual pe site-ul proiectului.


loading...

Adauga un comentariu