Eveniment-Social

Elevi din Iasi, premiati de statul german. Totul s-a intamplat la un mare colegiu

Publicat: 29 sept. 2016
1

La inceputul acestei saptamani, anume marti, 27 septembrie 2016, a avut loc festivitatea de acordare a diplomelor de Limba germana DSD I, care certifica competentele de germana pentru nivelul A2/B1 pentru un grup de elevi ieseni. Festivitatea s-a desfasurat la Colegiul National Mihai Eminescu si a fost organizata de catre prof. Joachim Ferneding, coordonatorul programului DSD (Sprachdiplom) în Iasi, împreuna cu prof. Gabriela Sandulescu, director la Eminescu.

Citeste si:  Toti tinerii din Iasi ar trebui sa-i admire pe acesti liceeni! Succesul lor ascunde o poveste de viata senzationala – GALERIE FOTO, VIDEO

„Prezenti la festivitate au fost, de asemenea, profesorii de germana care, împreuna cu lectorul Ferneding, au coordonat cu succes pregatirea elevilor pentru acest examen, anume Lucian Turcas de la colegiu Eminescu, Anca Leauta – de la Colegiul National si Nicoleta Darabana si Viorica Prisacariu de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri. Oaspetele principal al acestei festivitati a fost Fabrice Liesegang, noul coordonator în Bucuresti al programului DSD în zona de sud si nord-est a tarii, precum si în Republica Moldova. Acesta s-a aflat la prima sa vizita în Iasi si a fost impresionat de entuziasmul elevilor pentru Limba germana si de implicarea scolilor în mentinerea acestui parteneriat valoros cu statul german”, au transmis organizatorii.

Citeste si:  Opt elevi vor primi diplome de la Ministerul German al Culturii

De reamintit ca, anul acesta, au participat la examenul DSD I 20 de elevi de la colegiul Eminescu, 19 de la National si 14 elevi de la liceul Alecsandri. Pe de alta parte, diploma DSD 1 are recunoastere internationala, iar în România ea permite echivalarea probei de Bacalaureat la limba straina. „Pentru multi dintre elevii prezenti la aceasta festivitate, diploma este însa doar începutul unui proiect ambitios pentru urmatorii ani de liceu, întrucât în clasa a XII-a multi dintre ei vor încerca sa obtina si diploma DSD II pentru nivelul B2/C1, diploma care le va putea da sansa de a studia în strainatate sau de a se bucura de avantajele acesteia în anii de studii sau pe piata muncii”, au concluzionat coordonatorii intregului proiect. 

Citeste si:  Diplome-unicat de la Ministerul German al Culturii pentru elevii ieseni – VIDEO

Adauga un comentariu