Eveniment-Social

Elevi si profesori de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, în vizita de studiu în Polonia

Publicat: 22 nov. 2016
În perioada 13 – 19 noiembrie 2016, zece elevi însotiti de doua cadre didactice, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, au participat la a III-a vizita de lucru cu elevii, în cadrul proiectului Erasmus+ „Cooperarea dintre scolile europene în vederea crearii, aplicarii si diseminarii resurselor educationale deschise prin folosirea tehnologiilor informatiei si ale comunicarii”, în orasul Cracovia din Polonia. A fost o vizita transnationala, la care au mai participat elevi si profesori din tarile partenere, Italia si Polonia.

Programul pregatit de partenerii din Polonia a fost unul foarte atractiv si diversificat, astfel încât elevii au avut parte de o experienta de neuitat. Au fost îmbinate cu succes activitatile în aer liber cu cele ce vizau relationarea folosind tehnica de calcul. Astfel, din program nu au lipsit vizite la memorialul Auschwitz-Birkenau, la casa memoriala a Papei Ioan Paul al II-lea din Wadowic, la salina din Wieliczka si bineînteles, nu putea lipsi un tur al orasului Cracovia. La toate aceste obiective, elevii au fost însotiti de ghizi vorbitori de Limba engleza.

Citeste si : Profesori europeni, in vizita la un valoros liceu economic din Iasi

„Nu trebuie uitat faptul ca, obiectivul principal al proiectului este de a implementa folosirea tehnologiei în cadrul curriculum-ului, cu scopul de a dezvolta elevilor competente si abilitati necesare secolului XXI, într-un mod eficient si creativ. Astfel, în cadrul programului au fost ateliere de lucru în care s-au creat documentare în Google Presentation, s-a tinut o video-conferinta cu echipa din Turcia si s-au premiat câstigatorii concursului de filme realizate de elevii din cele patru tari participante în proiect. Prin toate activitatile mentionate, elevii au învatat despre multiculturalism, despre ideea de unitate în diversitate, au învatat sa se accepte si sa se respecte reciproc. Totodata, în aceasta mobilitate, elevii si-au îmbunatatit abilitatile de exprimare într-o limba straina, comunicarea efectuându-se doar în Limba engleza. Elevii au legat prietenii strânse si s-au simtit cu totii ca într-o adevarata comunitate, înlaturând cu succes bariere de limba, cultura, mentalitate si obiceiuri„, a relifat prof. dr. Iuliana Tugui – director Liceul Tehnologic Economic de Turism. loading...

Adauga un comentariu