News Flash:

Elevii ai caror parinti sunt in strainatate pot ramane fara alocatii

23 Octombrie 2007
1136 Vizualizari | 2 Comentarii
Elevii ai caror parinti sunt in strainatate pot ramane fara alocatii
• Parintii plecati in strainatate care nu au desemnat un imputernicit legal pentru ridicarea carnetului de cecuri vor trebui sa faca un astfel de document in tara in care lucreaza, sa-l legalizeze si sa-l trimita mai apoi in tara • "Daca parintii care sunt plecati in strainatate nu-si rezolva problemele pana la sfarsitul anului, vor avea de alergat pe la Directia Muncii pentru ca noi nu mai putem da carnete dupa data de 1 ianuarie 2008", a precizat Emilia Seghedin, referend in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi


Elevii care au unul sau ambii parinti plecati in strainatate, la munca, vor avea probleme la incasarea alocatiilor. Astfel, daca parintii plecati nu au desemnat un imputernicit legal pentru ridicarea carnetului de cecuri, acestia vor trebui sa faca un astfel de document in tara in care lucreaza, sa-l legalizeze si sa-l trimita mai apoi in tara. Daca acest lucru nu se intampla, copilul va intra in evidenta Biroului de asistenta sociala din cadrul primariei si va deveni un caz social. "La inceputul fiecarui an scolar se depune dosarul cu actele de inscriere, care reprezinta implicit dosarul de alocatie de stat. In cazul in care se inregistreaza cazuri exceptionale, cum ar fi cele de divort, de privare de libertate sau de plecare in strainatate, tatal care este beneficiarul carnetului de cecuri este nevoit sa faca o imputernicire. Acesta o poate imputernici pe mama copilului sau pe alta ruda de gradul intai sa ridice carnetul respectiv. Daca parintii pleaca si uita sa faca acest lucru, vor avea probleme mai tarziu deoarece vor trebui sa umble dupa acte", a declarat Emilia Seghedin, referend de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. In cazul in care parintele nu reinnoieste dosarul de alocatie si nu imputerniceste de exemplu pe bunica copilului, acestuia i se va sista alocatia. Dupa ce se primeste imputernicirea, elevul va putea primi toata suma, dar nu pe o perioada mai mare de trei ani de zile.

Alt dosar la transferare

Dosarul de alocatii se reinnoieste in cazul in care elevul este transferat la o alta unitate de invatamant. Astfel, acesta trebuie sa contina o copie dupa certificatul de nastere al elevului, copii dupa actele de identitate ale ambilor parinti si o cerere tip de inscriere la scoala. Dupa inceputul anului scolar, parintele completeaza o cerere tip prin care i se repartizeaza un carnet de cecuri. "Noi suntem in perioada in care strangem informatiile pentru baza de date. Termenul limita pentru scoli de strangere a datelor a fost 19 octombrie, iar noi trebuie sa avem totul finalizat pana pe 25 octombrie. Noi mai departe trebuie sa trimitem toate datele la Directia Muncii, care mai apoi prezinta situatia la Oficiul de asistenta sociala ce lucreaza in colaborare cu Directia Generala de Posta. Daca parintii care sunt plecati in strainatate nu-si rezolva problemele pana la sfarsitul anului, vor avea de alergat pe la Directia Muncii pentru ca noi nu mai putem da carnete dupa data de 1 ianuarie 2008", a precizat Emilia Seghedin. In prezent, valoarea alocatiei pentru o luna de zile este de 250 mii lei (25 RON) si se preconizeaza o crestere pana la 300 mii lei (300 RON) de la inceputul anului viitor.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

un parinte  | #20939
Buna ziua
Desi s-au inmanat elevilor carnetele de alocatii pentru anul scolar 2007-2008, totusi POSTA ROMANA Iasi REFUZA sa dea banii pe motiv ca nu au primit dispozitii in acest sens.
V-as ruga sa reveniti cu un articol pe aceasta tema, in sensul elucidarii enigmei de la POSTA ROMANA IASI.
Un elev  | #20940
Nu numa la Posta Romana Iasi....ci si in Timisoara e aceasi problema...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4420 (s) | 22 queries | Mysql time :0.314994 (s)