Eveniment-Social

Elevii de la doua mari licee din Iasi, participanti la Concursul National „Tinerii Dezbat”

Publicat: 09 iun. 2016
1

Elevii de la doua valoroase unitati de invatamant preuniversitar din Iasi, anume Colegiul National Emil Racovita si Liceul Teoretic Miron Costin, participa, de astazi si pana pe 12 iunie 2016, la Concursul National „Tinerii Dezbat”, care va avea loc la Zalau. Competitia, cea mai ampla din Europa Centrala si de Est axata pe dezbateri, isi va desemna castigatorii in acest week-end, in cadrul etapei nationale.

Dupa desfasurarea fazelor regionale, in finala editiei a VII-a s-au calificat 38 de echipe formate din elevi provenind din licee teoretice, licee pedagogice si colegii din Romania.

Citeste si: Ce licee din Iasi s-au inscris la concursul national „Tinerii Dezbat”

Învingatorii vor fi stabiliti în urma sesiunilor de dezbateri pe urmatoarele motiuni: Educatia civica ar trebui sa fie materie obligatorie în programa scolara pentru liceu?
Ar trebui aplicate masuri de toleranta 0 pentru actele de discriminare din scoli?
Drepturile copilului ar trebui sa fie obiect de studiu pentru toti elevii?

De reamintit ca, la startul editiei curente, dat în luna martie, s-au înscris echipe din 293 de unitati de învatamânt, record de participare în istoria Concursului „Tinerii Dezbat„. Profesorii coordonatori au participat în luna aprilie la seminarii de formare sustinute pentru prima data de cadre didactice formate în primele editii ale concursului.

Citeste si: Tinerii dezbat problema rromilor la ISJ

Competitia este derulata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) în parteneriat cu reprezentanta UNICEF în România, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Asociatia Româna de Dezbateri, Oratorie si Retorica si Romanian-American Foundation.

Adauga un comentariu