Titlurile zilei

Elevii de nota 10 la Evaluarea Națională 2020, cu care Iașul se mândrește! Poveștile de succes pentru o întreagă generație din România! (Exclusiv!)

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elevii de nota 10 la Evaluarea Națională 2020 cu care Iașul se mândrește Poveștile de succes pentru o întreagă generație din România Exclusiv
Sunt elevi de nota 10 la Evaluarea Națională 2020 Iași și au povești de succes pentru o întreagă generație din România

46 de elevi au obținut nota 10 la Evaluarea Națională 2020, la Iași! În spatele acestor performanțe sunt povești de succes reprezentative pentru actuala generație de tineri din România. Majoritatea studiază la mari și de tradiție colegii din capitala Moldovei. Dintre acești elevi se distinge Maria Elisabeta, de la Școala Profesională din localitatea Cozmești, județul Iași. Gabriel Turbincă, elev de 10 la Evaluarea Națională, olimpic la Matematică, din satul Cârjoaia, comuna Cotnari, este un alt tânăr model pentru generația sa

Povestea celor 46 de elevi cu nota 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași este una de succes pentru o întreagă generație din România! Reporterii cotidianului BZI au dialogat cu o parte dintre elevii de nota 10. Mărturiile și experiențele acestora scot în prim-plan amănuntele care au făcut posibilă reușita lor de excepție.

Elevi de nota 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași și poveștile din spatele succesului lor

Majoritatea studiază la mari și de tradiție colegii din Capitala Moldovei. Dintre acești elevi se distinge Maria Elisabeta, de la Școala Profesională din localitatea Cozmești, județul Iași.

„Încă nu-mi vine să cred că am reușit să iau nota 10 la ambele obiecte! Știam că am lucrat bine, dar nu mi-am dat voie să cred cu adevărat că voi obține acest rezultat. Nu este doar meritul meu, ci și al domnului profesor de Matematică Gheorghe Tănase și al doamnei profesoare de Română Cristina Iacob, cărora vreau să le mulțumesc pe această cale. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru această reușită, care m-a învățat că, prin credință și muncă, orice vis se poate îndeplini!”, rememorează Maria Elisabeta Baltag.

Remarcabil și admirabil este că eleva a atins această performanță fără a face pregătire suplimentară.

„Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru copilul pe care mi l-a dat! Sunt foate bucuroasă pentru rezultatul obținut de Maria. Este o fetiță muncitoare și ambițioasă. Vreau să vă spun că nu a făcut nici măcar o oră de pregătire în particular. Totul s-a lucrat la școală și acasă. Le mulțumesc din suflet profesorilor implicați și tuturor celor care sunt alături de noi și se bucură pentru succesul Mariei”, completează Mihaela Carp, mama elevei Maria Elisabeta.

Cum văd elevii de 10 primul examen important din viață

Pe de altă parte, cei doi elevi de 10 ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași consideră că reușita lor a avut la bază multă muncă și susținerea totală venită din partea profesorilor.

„Subiectele de la examen au fost accesibile din punctul meu de vedere. Sunt recunoscător doamnei profesoare de Matematică Cristina Timofte și doamnei profesoare de Limba și literatura română Daniela Zaharia, de la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași pentru ajutorul acordat în pregătirea mea pentru examen! Generațiilor viitoare le doresc succes și să se pregătească foarte bine”, spune Dragoș Aflori, absolvent de clasa a VIII-a, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

În completare, un alt elev de 10 la Evaluarea Națională 2020, de la Informatică, reliefează faptul că, acum, viața sa se va schimba total.

„A fost un examen interesant peste care, din fericire, am trecut cu brio. E o dovadă a faptului că, prin multă muncă și perseverență, se poate realiza absolut orice. Mulțumirile mele se îndreaptă și către doamna profesoară Rodica Leontieș și domnul profesor Gheorghiță Răileanu. Mă bucur atât pentru reușita mea, cât și pentru a celor care și-au îndeplinit scopurile. Se anunță o vară care vine ca o pauză binemeritată de noi toți!”, spune și Emanuel Antonio Rotariu, absolvent clasa a VIII-a al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

În contextul pandemiei de COVID-19, reușita elevilor de 10 este una cu atât mai valoroasă

Conducerea unității de învățământ de la „Grigore Moisil” menționează că, în contextul pandemiei de COVID-19, reușita elevilor de 10 este una cu atât mai valoroasă.

„Suntem bucuroși de rezultatele obținute de această generație puternică, care, în ciuda contextului dificil pe care îl depășim, a muncit foarte mult în perioada suspendării cursurilor. Le mulțumim părinților pentru parteneriatul real pe care ni l-au oferit în derularea simulărilor online pentru Evaluarea Națională. Îi felicităm pe toți profesorii noștri, inclusiv diriginții care au fost, ca de fiecare dată, dedicați, i-au coordonat și sprijinit pe elevi permanent”, a mărturisit prof. Cristina Timofte, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Laureații de 10 de la Colegiul „Național” Iași

Ca în fiecare an, elevi de 10 sunt și la Colegiul „Național” Iași la Evaluarea Națională. Gândurile absolvenților de clasa a VIII-a dovedesc maturitate și o profunzime aparte.

„Am avut onoarea de a fi elevă la Colegiul «Național» Iași, școală de prestigiu ce cultivă spiritul competitiv al elevilor și mi-a oferit o dezvoltare armonioasă atât prin lecțiile realizate de profesori excepționali, dar și prin activități extrașcolare precum olimpiadele naționale și proiectele Erasmus + la care am participat. Pot afirma că acești patru ani au fost de vis și și-au lăsat amprenta asupra mea, influențându-mi definitiv caracterul, idealurile și pot spune, chiar viitorul.

Am fost îndrumată de mentori de suflet la fiecare materie, ce m-au călăuzit spre reușită. Experiența anilor de gimnaziu la această școală mi-a dezvoltat spiritul de competiție, dorința înflăcărată de a învăța mai mult, de a fi prima, ceea ce m-a ajutat în mod deosebit în a obține atât media zece în ciclul gimnazial, cât și la a avea nota maximă la examenul de Evaluare Națională”, sunt gândurile de „zecistă” ale elevei Anca Maria Damian de la Colegiul Național Iași.

„Obținerea notei 10 mă determină să mă gândesc la jocul matematic al vieții…”, simte Anca Maria Damian de la Colegiul „Național” Iași

Tânăra continuă și arată că pregătirea pentru susținerea acestui examen a început din prima zi de studiu din clasa a V-a, sub îndrumarea profesorilor de Limba și literatura română și de Matematică (profesor Mihaela Cobzaru și profesor Gabriel Popa), care au contribuit semnificativ la evoluția de „zecistă” prin atitudinile și cunoștințele pe care i le-au insuflat.

„Închiderea școlilor a reprezentat o provocare pentru mine, dar am reușit să îmi continui pregătirea datorită mentorilor care mi-au fost alături prin orele de predare on-line, oferindu-ne stabilitate și susținere în această perioadă mai dificilă. Pe lângă faptul că mă motivează să fiu, în continuare, performantă, obținerea notei 10 atât în cei patru ani, cât și la examenul de Evaluare Națională, mă determină să mă gândesc la jocul matematic al vieții. Fiecare număr pe care vrem să îl obținem, de la punctajul 100 la un concurs la nota 10 în cadrul școlii, este doar o mască a adevăratului ideal, unul… ce capătă o valoare infinită a excelenței, deși este una dintre cele mai mici cifre”, simte Anca Maria Damian de la Colegiul „Național” Iași.

„Școala mi-a arătat cât de lung este drumul spre succes…”, transmite Carina Șchiopu, elev de 10 la Colegiul „Național” Iași

Și elevii de 10 ai Colegiului „Național” Iași vin cu reacții interesante și de substanță.

„Școala mi-a arătat cât de lung este drumul spre succes, ce grele sunt urcușurile, dar mai ales ce minunate sunt treptele urcate alături de profesorii și colegii potriviți. Astăzi, trecut și prezent se întâlnesc în clepsidra timpului și îmi dau energia să-mi împlinesc destinul”, trasmite Carina Șchiopu de la Colegiul „Național” Iași.

Alături de ea, Răzvan Aștefănoaei de la „Național” a simțit că, la început, nota maximă reprezintă imposibilul, dar după multă pregătire a reușit să își perfecționeze rezolvările testelor.

„În perioada de carantină am lucrat ore în șir probleme și exerciții de gramatică. În concluzie, munca depusă a dat roade, fiind cheia succesului. Îi felicit pe toți colegii mei pentru rezultatele obținute”, declară absolventul Răzvan Aștefănoaei.

Mai departe, Șerban Untu de la aceeași prestigioasă unitate de învățământ preuniversitar este fericit că a terminat examenul de la Evaluarea Națională 2020 Iași și simte că a învățat foarte multe din această experiență.

„Pregătirea a însemnat mult mai mult decât învățarea unor formule și definiții pe de rost; a fost nevoie de ambiție, concentrare, stăpânire de sine, dar și susținere din partea celor dragi. Ultima lună înainte de examen a fost o călătorie ce a avut atât suișuri, cât și coborâșuri, dar am continuat să muncesc chiar și în momentele în care îmi pierdeam încrederea și credeam că nu voi reuși”, povestește Șerban Untu.

Despre profesorii minunați ai elevilor de 10 de la Colegiul „Național” Iași

Pentru Ioana Iustina Costuleanu, elevă de 10 la Colegiul „Național” din Iași, examenul de Evaluare Națională 2020 a fost șansa de a pune în valoare ce a învățat în cei 4 ani de gimnaziu.

„Am avut parte atât de profesori minunați, cât și de colegi care m-au făcut să simt că fac parte dintr-o familie, întrucât ne-am susținut unii pe alții. Perseverența m-a călăuzit pe tot parcursul drumului, dar odihna creativă a fost, la rândul ei, necesară. Cu ajutorul părinților am găsit echilibrul dintre muncă și activitățile care îmi plac. Deși a fost o perioadă grea, sunt fericită că efortul a meritat și am învățat că orice este posibil dacă ești conștiincios și sincer cu tine însuți!”, evidențiază Ioana Iustina Costuleanu.

Apoi, Diana Tufescu, elevă cu nota maximă de clasa a VIII-a, arată că a fost un adevărat privilegiu să învețe la Colegiul „Național” Iași. Ea spune că ultimii 4 ani au însemnat o experiență de neuitat.

„Încă din clasa a patra visul meu era să ajung la această școală. Iar când dorința mi s-a împlinit, nici nu îmi imaginam cât de frumos va fi. Profesorii, colectivul, atmosfera generală a colegiului au făcut din gimnaziu o călătorie deosebită, plină de amintiri minunate pe care le voi păstra în suflet o viață întreagă!”, punctează Diana Tufescu.

Elevii de 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași au un gând de recunoștință și respect pentru profesori

Diana Tufescu le este recunoscătoare cadrelor didactice de care a avut parte, în special profesorilor de Limba și literatura română, respectiv de Matematică.

„Ne-au pregătit cu dedicare pentru examenul de clasa a VIII-a, susținându-ne și încurajându-ne constant pe parcursul celor 4 ani. Datorită lor ni s-au deschis ochii spre cunoaștere și această evaluare a devenit o simplă testare, astfel obținând rezultate atât de bune. De asemenea, am avut norocul să cunosc mulți oameni deosebiți în clasa mea, prieteni pe care îi voi avea mulți ani de acum înainte. Am reușit să fim întotdeauna un colectiv unit, solidar, ajutându-ne mereu când aveam nevoie, mai ales înainte de testele la Matematică. Îmi doresc să rămân la Colegiul «Național», deoarece nu mi-aș putea imagina un loc mai bun în care să îmi petrec anii de liceu și sper din suflet că le voi avea profesoare în continuare pe doamnele Lavinia Ungureanu și Elena Mihuț!”, conchide Diana Tufescu.

Evaluarea Națională 2020 la Iași, primul pas spre o carieră de vis pentru elevii de 10

Tudor Daniel Bîrliga, de la Colegiul „Național” Iași, a petrecut 4 ani frumoși și, alături de colegi motivați pentru studiu și profesori dedicați, a reușit să evolueze.

„Cheia succesului, pe care am folosit-o în cadrul concursului, a fost reprezentată de un program bine organizat și, bineînțeles, multe ore de muncă. M-au ajutat și părinții care mi-au fost mereu alături și nu au renunțat nici măcar o clipă să mă susțină. Acest rezultat dovedește că efortul și perseverența vor fi mereu răsplătite. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și au avut încredere că voi reuși. Sunt fericit pentru că am încheiat cu bine o etapă și le doresc tuturor copiilor o vacanță frumoasă!”, spune Tudor Daniel Bîrliga.

Filip Luca Fuciuc, cu media 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași, crede că a fost un examen important, nu foarte greu, dar cu o presiune imensă.

„Mă bucur că am reușit să trec cu brio peste această etapă. Voi continua studiile tot la Colegiul «Național». Mă bucur de rezultate și de gândurile bune primite din partea rudelor mele, din partea prietenilor. Sunt fericit!”, susține entuziasmat Filip Luca Fuciuc.

Pentru Adelin Rusu, tot cu media 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași, rezultatele obținute îi oferă certitudinea că perseverența, ambiția și motivația, puse laolaltă, reprezintă, chiar și în circumstanțele dificile precum cele de astăzi, secretul reușitei.

„Totuși, sunt conștient că este doar un succes de etapă și că performanța aceasta mă obligă să adopt o atitudine realistă, întrucât orice limită de atins trebuie să devină limita de depășit”, simte Adelin Rusu.

Pregătirea și munca au dus la rezultatul de 10 la Evaluarea Națională de la Iași

Ilinca Georgiana Bordea, din clasa a VIII-a a Colegiului „Național” Iași, a simțit că examenul de anul acesta a testat atât capacitatea de a menține nivelul la un standard ridicat, cât și adaptabilitatea la măsurile propuse de Guvern. Un copil care a participat la orele online, a făcut temele conștiincios, păstrând ambiția, perseverența, a putut astfel lua nota maximă.

„Am reușit fiind atent la detaliile ce aparent sunt simple, totuși, ușor de greșit, chiar și de către un elev bun! Notele de 10, atât la Matematică, cât și la Limba și literatura română, au fost într-un număr mare. La nivel de școală au fost 49 de note de 10 la Matematică și 42 la Limba și literatura română. Sunt importante și cele de 9.95, 9.90, care, la fel, ilustrează nivelul de performanță al elevilor, făcându-mă să fiu mândră de liceul meu!”, spune Ilinca Georgiana Bordea.

Maria Ilinca Timofte, din clasa a VIII-a, tot de la Colegiul „Național” Iași, pentru Evaluarea Națională 2020 s-a pregătit mult, deoarece a dorit să obțină un punctaj cât mai mare pentru a putea ajunge unde își dorește.

„Chiar dacă mă așteptam să iau o notă foarte mare, până în momentul afișării rezultatelor am trăit cu acea emoție pe care orice elev o are. Am fost extrem de bucuroasă când am văzut că am luat 10 la ambele obiecte, lucru care m-a făcut să realizez că toată munca mea, mai ales cea din ultimele luni, în care am stat în carantină, din cauza pandemiei, a meritat. În aceste clipe nu pot descrie cât de fericită sunt, deoarece am arătat tuturor ceea ce pot, reușind să mă întrec și pe mine însămi! Le mulțumesc părinților și profesorilor care mi-au fost alături în această perioadă, pentru ca m-au susținut și mi-au oferit încredere, spunându-mi că voi reuși!”, declară Maria Ilinca Timofte.

Gândurile „decariștilor” de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, din Iași

Și Colegiul Național „Emil Racoviță”, din Iași, este o unitate educațională de tradiție și cu performanțe excelente ale elevilor și profesorilor.

„Cei 4 ani de gimnaziu au însemnat pentru mine o provocare pe care am acceptat-o cu responsabilitate și dedicare, învățând, cu timpul, să mă autodepășesc. Examenul de Evaluare Națională mi-a trezit multe emoții și gânduri, dorindu-mi doar să demonstrez ceea ce m-au învățat profesorii mei pasionați și să fiu mulțumită, în primul rând de mine însămi. Consider că secretul succesului constă în acumularea cunoștințelor în mod constant, pe parcursul tuturor anilor de studiu, nu doar în ultimele clipe, înainte de examen. Astfel, obținerea notelor de 10 la ambele probe a sosit ca o recompensă în urma efortului depus, fără a fi un scop pe care a trebuit să-l ating”, detaliază Alexandra Coca, elevă de nota 10 de la Colegiul „Racoviță”.

Și colega acesteia, Medeea Andreea Florea, arată că a ajuns unde își dorea.

„Deși evenimentele din ultimele luni, înainte de examen, nu au fost așa cum mi-am imaginat, am reușit să mă adaptez la noile condiții cu ajutorul profesorilor și al părinților și să continui studiile. În toată această perioadă, datorită înțelegerii părinților mei, care mi-au oferit libertatea de a-mi organiza singură timpul, am îmbinat activitățile mele preferate de relaxare cu orele de studiu, lucru care m-a ajutat să îmi eficientizez eforturile. Consider că rețeta succesului este diferită pentru fiecare persoană și oricine poate obține ce îți dorește cu adevărat dacă depune un efort constant, nu renunță când lucrurile se complică și trăiește în frumusețe ca în firescul lucrurilor”, a punctat și Medeea Andreea Florea.

Examenul de la Evaluarea Națională 2020, de la sfârșitul clasei a VIII-a, a fost un prag important

Ileana Grigore, din grupul elevilor de 10 ai Colegiului „Racoviță” arată că examenul de la Evaluarea Națională 2020 a fost un prag pe care cu toții trebuie să-l treacă, dar și o oportunitate de a pune în valoare munca depusă pe parcursul gimnaziului.

„Încă de la început, scopul meu a fost să dau tot ce este mai bun în timpul celor două probe, pentru a nu avea regrete, căci de acestea mă temeam cel mai mult. Dacă inițial succesul la acest examen era un obiectiv, acum a devenit o realizare, iar, pentru acest lucru, aș vrea să le mulțumesc, în primul rând, profesorilor care m-au îndrumat, m-au ajutat să-mi depășesc temerile și mi-au dat încredere în mine însămi!”, declară Ileana Grigore.

Apoi, pentru absolventa de clasa a VIII-a, competitivitatea constructivă din colectivul clasei și-a pus amprenta asupra evoluției sale, împreună motivându-se unii pe alții pentru a reuși.

„Nu în ultimul rând, aș vrea să le mulțumesc părinților mei, pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în momentele de îndoială și pentru faptul că mereu mi-au susținut ideile și ambițiile, fiindu-mi alături de fiecare dată când am avut nevoie”, spune Ileana Grigore.

Elevii de 10 din Iași, viitorii liceeni de marcă ai urbei

Maria Emilia Mihuț, din clasa a VIII-a, la Colegiul „Emil Racoviță”, din Iași, atrage atenția că Evaluarea Națională 2020 a reprezentat o etapă extrem de importantă, pe care a depășit-o cu succes și încredere.

„Am învățat constant, de-a lungul celor 4 ani, deoarece, pentru mine, secretul reușitei constă în perseverență, dorința de autodepășire și nenumărate ore de muncă atât la Limba și literatura română, cât și la Matematică. Deși am avut extrem de multe emoții, mă bucur că am reușit să le gestionez în timpul examenului și să mă concentrez la maximum. Vreau să le mulțumesc pentru dedicare și susținere necondiționată tuturor profesorilor care au contribuit la această performanță a mea. Nota 10 nu este foarte greu de atins dacă ești serios, motivat și crezi cu adevărat că Dumnezeu te va răsplăti pentru tot efortul depus. Sunt fericită și, în același timp, liniștită, căci am siguranța că voi intra la Colegiul Național «Emil Racoviță», în clasa în care îmi doresc!”, a punctat Maria Emilia Mihuț.

Gabriel Turbincă, elev de 10 la Evaluarea Națională, olimpicul la Matematică, din satul Cârjoaia, comuna Cotnari

Mai departe, Gabriel Turbincă, elev de 10 la Evaluarea Națională 2020 de la Colegiul „Emil Racoviță”, este un alt copil de excepție. Originar din din satul Cârjoaia, comuna Cotnari, format la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, din orașul Hârlău, de profesorul Aurel Neicu, absolventul este un alt model al tinerilor din generația sa.

„Evaluarea Națională 2020 a fost pentru mine – și cred că și pentru colegii mei – un obstacol așteptat, pe care l-am pregătit prin zeci de ore de muncă alături de profesorii noștri. Acum, când văd că am reușit să trec cu bine peste acest test, îmi dau seama cu adevărat câtă muncă se află în spatele unei note. Profesorii noștri de Matematică și Limba și literatura română au făcut o treabă excelentă, învățându-ne să muncim și să fim hotărâți în tot ce ne propunem, să fim cea mai bună variantă a noastră în fiecare moment important al vieții noastre. De aceea sunt mândru că am petrecut perioada gimnaziului la «Racoviță», unde performanța joacă un rol important în viața fiecărui elev”, spune Gabriel Turbincă.

Pe de altă parte, prof. Mihaela Gotcu, directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, din Iași, crede că reușita elevilor de 10 este un nou prilej de bucurie și de împlinire ca dascăl.

„Felicitări tuturor elevilor care au participat la Evaluarea Națională anul acesta și care au obținut rezultate excepționale! Doresc să felicit, de asemenea, întreg colectivul de profesori care au fost alături de acești tineri minunați, care au învățat ce înseamnă munca depusă cu pasiune, consecvență și entuziasm. Le mulțumim părinților, care sunt aproape de copiii lor și care au înțeles importanța parteneriatului cu școala. Știm că aceste rezultate se datorează unui efort depus în mod constant și asumat în mod responsabil. Le dorim mult succes tuturor în continuare, în viața de liceeni!”, declară prof. Mihaela Gotcu.

 

Mărturiile elevilor de 10 de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, din Iași

Peste toate acestea și în completarea peformanțelor elevilor de 10 de la Iași vin și rezultatele Colegiului Național „Costache Negruzzi”. Ramona Gavrilovici evidențiază că, acum 4 ani, a pornit pe un drum întortocheat, plin de lucruri noi și necunoscute.

„Dar, la fiecare popas, am găsit bucuria și puterea de a merge înainte. Dacă îți dorești cu adevărat, nimic nu este imposibil, inclusiv notele maxime obținute la acest examen, care este doar o nouă încercare din jocurile vieții”, a spus Ramona Gavrilovici.

Nicholas Ștefan, „decarist” la „Negruzzi”, spune că au fost 4 ani petrecuți la colegiul ieșean care l-au convins de faptul că vrea să continue tot aici în clasele IX-XII.

„Prin muncă și prin învățare constantă, am reușit să ating scopul pe care mi l-am propus. Le mulțumesc în primul rând profesorilor care m-au îndrumat pe tărâmul cunoașterii, făcându-mă să mă simt mândru că sunt «negruzzist», cât și părinților, care m-au susținut necondiționat”, răspunde Ștefan Nicholas.

Ioana Daria Grigoraș, elevă de 10 la aceeași unitate educațională, își exprimă fericirea pentru rezultatul obținut, care nu ar fi fost posibil fără îndrumarea și susținerea profesorilor și familiei. De asemenea, Gabriel Hușleag, absolvent de 10 al Colegiului „Costache Negruzzi”, susține că „cheia succesului este în fiecare dintre noi”.

Viitorul este unul special pentru toți elevii de 10 ai valorosului Colegiu „Costache Negruzzi”, din Iași

Pentru Bianca Ilișoi, tot din galeria de 10 a elevilor de la Evaluarea Națională 2020 de la Iași, viitorul este unul promițător.

„Emoție, bucurie și extaz! Astfel pot caracteriza ziua în care am aflat rezultatele la Evaluarea Națională 2020. Este atât de ciudat cum un moment încărcat de atâtea sentimente poate comprima 4 ani de muncă intensă, de multe nopți nedormite și de mii de pagini citite și cum acest moment poate înlocui oboseala, stresul și o așteptare apăsătoare a acestei zile. Care a sosit! Sunt mândră de rezultatele pe care le-am obținut și le sunt recunoscătoare profesorilor care m-au format și instruit în călătoria mea spre succes. Dar, mai presus de toate, mă simt onorată să pot face în continuare parte din «familia Negruzzi»”, susține Bianca Ilișoi.

De asemenea, elevul Andrei Tudor Perianu a simțit o bucurie uriașă la aflarea rezultatului de la Evaluarea Națională 2020, la Iași.

„Mă bucur că am obținut aceste rezultate foarte bune. Totuși, nu a fost doar meritul meu: profesorii m-au îndrumat pas cu pas și mi-au oferit încredere când eram nesigur, așa că notele obținute nu sunt doar ale mele, ci și ale lor și, de aceea, aș vrea să le mulțumesc pentru dedicarea de care au dat dovadă în fiecare zi”, mulțumește Andrei Tudor Perianu.

Prof. dr. Elvira Rotundu, directorul Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași: „Rezultatele lor sunt cu atât mai valoroase cu cât condițiile din acest an au fost unele cu totul speciale…”

Catrinel Tănasă, elevă de nota 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași, a simțit o bucurie uriașă la aflarea rezultatului.

„Sunt fericită pentru că eforturile mele din toți acești ani au fost răsplătite de rezultat. Le sunt recunoscătoare profesorilor, care ne-au îndrumat permanent și au găsit modalitățile pentru a ne pregăti foarte bine, chiar și în ultima perioadă, ieșită din comun! Sunt mândră că învăț la Colegiul Național „Costache Negruzzi” și sunt încrezătoare că și liceul îmi va aduce satisfacții deosebite”, declară Catrinel Tănasă.

Pentru colega sa, Maria Ioniță, nu doar notele definesc valoarea unui elev.

„Mi-ar plăcea să văd o reprezentare mai bună a acestui fapt în tot ceea ce înseamnă învățământul din România”, punctează Catrinel Tănasă.

În final, prof.dr. Elvira Rotundu, directorul Colegiului Național „Costache Negruzzi”, din Iași, marchează tot ceea ce a însemnat reușita aceasta pentru elevi, profesori și părinți.

„Ne bucurăm pentru aceste rezultate excepționale ale celor 9 elevi din școala noastră, care au obținut nota maximă la cele două probe ale Evaluării. Sunt copii care au muncit sistematic și care au acordat atenție, în egală măsură, ambelor discipline de examen. Rezultatele lor sunt cu atât mai valoroase cu cât condițiile din acest an au fost unele cu totul speciale și au presupus, pe lângă o pregătire serioasă și constantă, și o anumită stare emoțională favorabilă susținerii unui examen atât de important din viața lor. Îi felicit pe toți copiii, le mulțumesc profesorilor cu care au lucrat, dar și părinților, care le-au asigurat tot suportul de care au avut nevoie”, a conchis prof. dr. Elvira Rotundu.

Astfel, acești elevi de nota 10 la Evaluarea Națională 2020 la Iași și poveștile lor de succes reprezintă un nou exemplu pentru o întreagă generație din România.

Adauga un comentariu