Local

Elevii din Tabara Muncel au avut parte de o surpriza. Politistii le-au dat sfaturi pretioase

Publicat: 27 iul. 2018
1

In cursul acestei saptamani, elevii care se aflau in Tabara Muncel au avut parte de o surpriza organizata de politistii ieseni. Acestia au stat de vorba cu tinerii, pe care i-au invatat cum sa adopte o conduita preventiva, discutand, totodata, si despre principalele reguli de circulatie care trebuie respectate.

Citeste si: Amenzile curg la Iasi. Peste 300 de sanctiuni au fost date de politistii ieseni intr-o singura zi

Pe data de 26 iulie, în intervalul orar 12:00 – 13:00, politistii Biroului Rutier si Compartimentului Politiei de Proximitate din cadrul Politiei Mun. Pascani, precum si politistii Sectiei 6 Politie Rurala Pascani – Postul de Politie Mogosesti-Siret au organizat si desfasurat împreuna cu reprezentantii Centrului de Agrement Muncel, din com. Mogosesti-Siret, jud. Iasi, o activitate educativpreventiva cu elevii participanti la tabara scolara din aceasta locatie.

Tematica abordata în cadrul activitatii a vizat subiecte precum: siguranta personala pe timpul taberei (respectarea regulilor stabilite de profesorii coordonatori, comportamente adecvate elev-elev, elev-profesor), reguli rutiere (principalele reguli pe care trebuie sa le respecte în calitate de participanti în trafic pietonii, biciclistii, mopedistii/motociclistii si conducatorii auto), siguranta în mediul virtual.

Citeste si: Zeci de sanctiuni intr-o singura zi. Politistii nu au iertat nimic

Totodata, având în vedere perioada vacantei de vara, politistii au prezentat tinerilor si aspecte privind modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informatiilor de pe internet si de pe site-urile de socializare.

Citeste si: Record de amenzi! Peste 1.200 de sanctiuni au dat politistii ieseni intr-o singura zi

La aceasta activitate au participat 110 tineri cu vârste cuprinse între 8 si 14 ani, de la unitati de învatamânt din judetele Constanta si Prahova si 14 cadre didactice", precizeaza Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Adauga un comentariu