National

Elevii, FAVORIZATI de noul regulament. Parintii? In niciun caz!

Publicat: 23 ian. 2015
Parintii ai caror copiii au multe absente sau au abandonat scoala primesc amenda, profesorii trebuie sa justifice notele la lucrarile scrise, daca elevii le contesta, iar scolarii – sa poarte „semne distinctive” in scoala „pentru mai multa siguranta”. Acestea sunt doar trei dintre noile prevederi ale Regulamentului Scolar, care va fi oficial la jumatatea lunii februarie. Desi aparent ii favorizeaza pe elevi, acestia, impreuna cu parintii si profesorii, contesta vehement noul act organizatoric.

Citeste si: Si-au impartit PUMNI si PICIOARE in sala de clasa

La patru ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei Nationale, a fost publicat Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) care se aplica la nivelul tuturor unitatilor de invatamant de stat, particular si confesional.
Ministerul Educatiei a publicat marti, 13 ianuarie, in Monitorul Oficial, Ordinul privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP). Ordinul nr. 5.115 a fost aprobat pe 15 decembrie 2014 si este semnat de fostul ministru Remus Pricopie. Acesta va intra in vigoare la jumatatea lunii februarie, la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial. 


loading...

Adauga un comentariu