Local

Elevii ieseni au invatat cum sa evite pericolele in vacanta de vara

Publicat: 22 iul. 2016
1

La data de 21 iulie, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, împreuna cu reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, s-au deplasat în comuna Horlesti, unde au organizat o activitate educativ-preventiva la Centrul de Servicii Comunitare Bogdana Bogdanesti.

Tematica abordata de politistii de prevenire a fost diversificata si adaptata nivelului de întelegere al copiilor, fiind prezentate si modalitati de reactie corecte pentru situatii concrete, menite a reduce riscul de victimizare: Educatie si siguranta rutiera – principalele reguli de circulatie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranta pe strada, în calitate de pieton, biciclist. Totodata, s-a discutat si despre siguranta personala – recomandari generale pentru a nu deveni victima unui infractor.

Elevii au invatat si masuri elementare care trebuie cunoscute si puse în practica, dar si prevenirea faptelor comise cu violenta – consecintele legale ale adoptarii unor comportamente agresive, implicarea în fapte de violenta. Politistii i-au invatat pe elevi si despre comportamente adecvate pe timpul vacantei de vara, în spatii publice, zone de agrement, în tabere si excursii, pentru a nu fi implicat în evenimente neplacute sau diverse accidente.

„Politistii au prezentat tinerilor si aspecte despre modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informatiilor de pe internet si de pe site-urile de socializare. Beneficiarii acestei actiuni au fost 81 de copii si 5 angajati ai unitatii. Actiunile de acest gen au un caracter permanent si se vor derula pe toata perioada vacantei de vara, în tabere scolare, centre de plasament sau alte zone frecventate de minori”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Adauga un comentariu