Local

Elevii ieșeni fac furori la olimpiadele naționale! Cu ce premii au venit acasă?

Publicat: 13 mai 2022
un grup de copii pe scena
Școlarii din Iași au obținut premii la olimpiadele naționale

Competițiile lingvistice organizate în toată țara au fost „cucerite” de elevii ieșeni care și-au arătat pasiunea, talentul și disciplina. Inspectoratul Școlar Județean Iași i-a felicitat pe olimpicii premiați și pe cadrele didactice care s-au dedicat în pregătirea acestora. Printre aceștia se numără și eleva de clasa a V-a, Sofia Vasilache, care a câștigat premiul Ia Olimpiada națională de limba și literatura română organizată la Târgoviște, pe 18-22 aprilie.

Elevii ieșeni sunt în top la concursurile de discipline umaniste. La olimpiadele la limba și literatură română elevii de gimnaziu și liceu din Iași s-au remarcat prin performanțele lor impresionante, câștigând multiple premii cu care se pot mândri. Mulți dintre aceștia au atras atenția cadrelor didactice care se ocupă de selecția pentru lotul care va reprezenta România la International Linguistic Olympiad. Printre unitățile de învățământ care i-au trimis pe tinerii ieșeni la concursuri se numără: Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

4 fete, dintre care 2 tin in maini diplome
ISJ Iași își arată aprecierea față de elevii muncitori cu rezultate excepționale

Inspectoratul Școlar Județean Iași se mândrește cu elevii performanți

3 eleve si o profesoara
Munca depusă de elevii și profesorii din Iași a fost răsplătită cu premii la concursuri

Profesorii ieșeni au lucrat împreună cu elevii pentru a se pregăti de concursurile naționale la disciplinele umaniste. Aceste eforturi au dat roade în final, copiii câștigând premii importante și calificându-se pentru șansa de a reprezenta România la concursurile internaționale.

„Olimpiadele de la disciplinele umaniste au devenit, în timp, un ritual care conferă unicitate și permanență valorică învățământului filologic ieșean, dar și un drum pe care pășesc, an de an, elevi de gimnaziu și de liceu, în dorința de cunoaștere și autocunoaștere, de inițiere în tainele culturii și ale cărții. În acest context, performanțele elevilor ieșeni la olimpiadele naționale de limba și literatura română au fost remarcabile”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Pe lângă pozițiile de top obținute la aceste competiții, copiii s-au calificat la probele de selecție pentru stabilirea lotului care va reprezenta țara noastră la International Linguistic Olympiad.

„Performanțele tuturor acestor elevi, precum și efortul susținut al profesorilor îndrumători atestă faptul că școala ieșeană își onorează tradițiile în spațiul cultural românesc, prin respectul pentru cunoaștere, pentru o educație în zona excelenței”, au mai adăugat cei de la ISJ Iași.

 mai multi elevi pe scena
Premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română a fost câștigat de o elevă din Iași

Elevii ieșeni au venit acasă cu un palmares impresionant de la competițiile de limba și literatura română

un baiat si o fata cu diplome
Ieșenii au șansa să se califice în lotul național pentru International Linguistic Olympiad

Rezultatele remarcabile obținute de cei care au participat la olimpiade nu au fost trecute cu vederea. Cel mai important premiu a fost câștigat de Sofia Vasilache, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, îndrumată de Luminița Teodorescu. Aceasta s-a clasat pe primul loc la Olimpiada națională de limba și literatură română, organizată la Târgoviște.

Școlarii care vor fi luați în vedere la selecția pentru lotul României la concursul internațional de lingvistică sunt: Robert-Corneliu Ghețiu și Antonia Ruxandra Bădărău-Rață, Maria Avîrvarei, Ioana Orania Crega și Ioan Sebastian Tabără de la Colegiul Național Iași și Amalia Tilică de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Elevii au obținut și mențiuni la diverse concursuri. Ilinca Istrate la Olimpiada națională de limba și literatura română de la Târgoviște, Antonella Malfara la Olimpiada naționașă de limba și literatură română de la Slobozia, Gabriel Mardiros la Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață, Emilia Mihuț, Bianca-Andreea Pârvan și Sorin-Emanuel Dima la Olimpiada națională de lingvistică de pe 19 martie 2022.

Elevii ieșeni câștigă premii peste premii la competițiile de limbă și literatură română.
Adauga un comentariu