Eveniment-Social

Elevii ieseni vor sa schimbe infatisarea orasului

Publicat: 22 oct. 2012
1

Cei mici incep astazi un proiect care vrea sa schimbe in bine infatisarea Iasului. Elevii din mai multe scoli vor invata cum imaginea orasului modern începe si se termina cu felul in care arata strazile si locurile publice, iar imbunatatirea conditiilor de viata a cetatenilor municipiului Iasi depinde si de calitatea serviciilor de salubritate. Astfel, incepand de astazi, Salubris impreuna cu Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec va demara un proiect în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi denumit „Patrula de reciclare„.
„Consideram ca Patrula de reciclare o oportunitate pentru fiecare comunitate de a se mobiliza in vederea cresterii cotei de colectare la nivel national, in conformitate cu legislatia europeana. Mai mult, cream impreuna un context propice pentru ca tinerii sa-si dezvolte abilitatile creative, spiritul de initiativa si sentimentul de grija fata de natura si de cei din jur”, a precizat Gabriela Tranciuc, managerul proiectului Patrula de Reciclare.
Gradinitele, scolile si liceele implicate in proiect vor beneficia de kit-uri de colectare DEEE, compuse din 3 containere de carton pentru colectarea aparaturii electrice, electronice si electrocasnice de mici dimensiuni, becurilor si bateriilor.

Adauga un comentariu