Eveniment-Social

Elevii isi demonstreaza astazi calitatile de pompieri

Publicat: 15 mai 2012
1

Astazi, elevii din invatamantul gimnazial se vor intreze intr-un concurs care le va etala calitatile de pompier. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi in parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi organizeaza etapa judeteana a concursului cercurilor de elevi „Prietenii pompierilor”. La aceasta actiune vor participa elevi din tot judetul, evenimentul desfasurandu-se la Stadionul Tineretului, incepand cu ora 12.00. Scopul acestui concurs este dezvoltarea capacitatii de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatii de urgenta precum si de a promova atitudinile si  comportamentele corespunzatoare in situatii de risc.

„Elevii trebuie sa constientizeze cauzele si împrejurarile generatoare de incendii, sa-si creeze spiritul preventiv, sa cunoasca modul de apelare la serviciul unic de urgenta 112, sa cunoasca si sa exerseze modul de comportare în cazul producerii unei situatii de urgenta”, a declarat Silvia Spiridon, purtator de cuvant in cadrul ISU Iasi.

Concursul are trei probe: una teoretica si doua practice. Proba teoretica are ca scop verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevazuta în protocolul încheiat între Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Educatie, Cercetarii, Tineretului si Sportului, participantii rezolvând un chestionar cu 10 întrebari din domeniul prevenirii si stingerii incendiilor. La proba practica, concurentii isi vor arata indemanare si viteza la pista cu obstacole si la stafeta cu obstacole pe 400 de metri.

Adauga un comentariu