Eveniment-Social

Elevii Liceului de Informatica din Iasi – antrenament si performante internationale in informatica

Publicat: 15 nov. 2018
1

In perioada 5 – 14 noiembrie 2018, echipe formate din elevi si absolventi ai Liceului Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi, au participat la Tabara Internationala de la MIPT — Moscow Institute of Physics and Technology, destinata pregatirii pentru concursuri internationale de programare. Participantii LIIS  sunt  elevii Vlad Turcuman (clasa a XII-a) si Matei Chirita (clasa a XI-a) si absolventii  Denis Banu si Sebastian Ciobanu (Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi – Facultatea de Informatica, care  au sustinut runde de calificare pentru participarea in aceasta tabara), Horia Turcuman (Universitatea Jacobs, Bremen, Germania – Departamentul de Informatica).

Este al doilea an consecutiv cand elevii liceului sunt invitati sa participe la acest program intensiv de pregatire, timp de 10 zile, in care, in fiecare zi, au participat la cate 2 ore de curs (algoritmi avansati, teme de interes), 5 ore de concurs cu probleme pe tematicile prezentate, 2 ore de analiza a solutiilor optime pe probleme si etapa de upsolving in care ei rezolvau singuri fie probleme de concurs, fie probleme din tema, pe care le evaluau pe platforma online a taberei.

Echipa elevilor de la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi s-a clasat pe locul 8 din 71 de echipe participante la Division A si Division B, obtinand un rezultat remarcabil precum si diploma de „Best foreign team” – Division B. 

Se  confirma, inca o data, importanta pregatirii permanente si extinse pentru performanta in informatica. Denis Banu, absolvent LIIS si participant in echipa Facultatii de Informatica, a obtinut Medalia de argint la Balcaniada de Informatica 2018 si numeroase premii si medalii la competitii nationale de programare.

Ca urmare a rezultatelor obtinute in competitii de profil, elevii au fost invitati sa participe la Cursul de Programare Competitiva, alaturi de studentii Facultatii de Informatica, confirmand preocuparea constanta a mediului academic iesean de a investi si in dezvoltarea profesionala a elevilor.

In paralel, echipe de elevi antrenati de catre profesorii catedrei de informatica LIIS, participa la etapele (online) ale Olimpiadei  Internationale de Informatica pe echipe (IOI TEAM). Dupa prima runda, o echipa a liceului este pe prima pozitie, celelalte sunt in prima jumatate a clasamentului.

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Concursul International CATALYST, desfasurat la Facultatea de Informatica Iasi, vor participa mai multe echipe de elevi ale liceului, alaturi de echipele studentesti. Toate aceste participari constituie antrenamente valoroase ale elevilor si profesorilor implicati.     

Adauga un comentariu