Eveniment-Social

Elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism din Iasi, donatii pentru pelerinii de la Sfanta Parascheva

Publicat: 15 oct. 2018

Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iasi a realizat activitatea devenita traditie, proiectul "Hrana pentru pelerini si suflet", în parteneriat cu Protopopiatul I.

Ajunsa la a VIII-a editie, cooptând un numar tot mai mare de elevi de la un an la altul, activitatea a capatat amploare în timp, astfel încât, pe data de 12 octombrie 2018, cca. 100 de elevi ai scolii, coordonati si însotiti de cadre didactice, au fost prezenti în zona Catedralei Mitropolitane, alaturi de pelerinii sositi în orasul nostru din diferite localitati pentru a se ruga si a se reculege în fata moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva, cu prilejul hramului.

Citeste si: Schimb de experienta international pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi

"Organizarea propriu-zisa a evenimentului a implicat, în termen de trei saptamâni, un numar mult mai mare de voluntari, profesori si elevi, în jur de 500, care au pregatit si oferit pelerinilor pachete constând în: fructe, dulciuri, ceai cald, suc, apa si cafea.  
Creându-se o atmosfera de solidaritate umana si de implicare sociala, activitatea si-a atins scopul principal, si anume: sensibilizarea elevilor si cultivarea sentimentului de altruism, milostenie, îmbogatire spirituala, dar în egala masura si responsabilizarea acestora în vederea realizarii unor activitati cu participare colectiva, ce presupun: spirit de echipa, învatare experientiala, interdisciplinaritate. Momentul a reprezentat, pentru toti cei implicati direct, ocazia de a resimti si de a transmite si celorlalti bucuria de a darui", au transmis cei de la Liceul Economic si de Turism. 

Citeste si: Cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, în vizita în orasul Civitavecchia din Italia în cadrul unui proiect Erasmus+  

Adauga un comentariu