Local

Elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași promovează alternativele sustenabile pentru viitor

Publicat: 24 nov. 2020
Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași
Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași

Elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași implementează, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021, proiectul „LV’ Alternative sustenabile pentru viitor”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul DEAR (Development Education and Awareness Raising), prin intermediul Fundației „Alături de Voi” România, referință: Build Solid Ground, contract no. CSO-LA/2017/388 – 027.

Sub deviza „Nimeni nu rămâne în urmă”, proiectul se concretizează într-o campanie de informare, educare și conștientizare cu privire la sustenabilitatea condițiilor de viață, locuire și muncă. Dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, campania este focalizată pe obiectivul 1 – fără sărăcie, obiectivul 8 – muncă decentă și obiectivul 11 – orașe și comunități durabile.

Toate activitățile campaniei se vor desfășura în mediul on line și vor include webinarii, a căror tematică va fi congruentă cu cele 3 Obiective de Dezvoltare Durabilă la care proiectul își propune să contribuie, quiz-uri tematice pe tema drepturilor universale ale omului și ale copilului, concursuri de fotografie și conținut video focalizate pe obiectivele de dezvoltare durabilă.

Premiile concursurilor,în valoare totală de peste 10.000 de lei, vor consta în device-uri utile pentru învățarea on line. La activitățile proiectului pot participa atât elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, cât și tinerii din comunitate care sunt interesați de problematica proiectului.

„Proiectul reprezintă o extraordinară experienţă de învățare nonformală pentru elevii noștri, care, inspiraţi de motto-ul „nimeni nu rămâne în urmă”, înscris în „Agenda 2030 pentru o dezvoltare durabilă”, și-au propus să aducă tinerii mai aproape de viitorul lor, printr-o serie de activități atractive, desfășurate exclusiv în mediul on line și adresate atât elevilor liceului, cât și tinerilor din comunitatea locală.Noi credem că tinerii pot fi veritabili agenți ai schimbări și ai unui viitor prosper, creat în baza obiectivelor de dezvoltare durabilă”,a declarat domnul Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Comentarii
  • DE 30 ANI S-AU PERINDAT LA CONDUCEREA ACESTEI TARI NISTE JIGODII ,INTERLOPI CARE AU AVUT CA INTERES NUMAI SA SE IMBOGATEASCA ,SA TRAIASCA EI BINE NU NOI CEI CARE LE-AM LASAT O TARA BOGATA ,FARA DATORII ,TOATE FACUTE PRIN MUNCA CINSTITA SI CU SACRIFICII .EI CU PENSII SPECIALE IAR NOI CARE AM TRUDIT DIN GREU CU PENSII DE MIZERIE .ACUM TARA MEA E CONDUSA DE URMASUL LUI HITLER –IOHANIS ,DE UN UNGUR ,SI DE UN ARAB .MANDRIA DE NEAM NU MAI EXISTA .SI VIN CU PROMISIUNI DIN 4 IN 4 ANI PANA SE VAD LA CONDUCERE .POLITICIENI = CU OAMENI FARA SCRUPULE CU MANA LUNGA SA AJUNGA LA CASCAVAL VA SPUNE UN OM DE 81 ANI .RUSINE ,RUSINE SA VA FIE,TUTUROR CARE ATI CONDUS DUPA 89ATI VANDUT TARA ,TINERII SPALA LA CUR SAU SUNT SCLAVI IN ALTE TARI

Adauga un comentariu