National

Elevii pascaneni au primit diplome la concursul „Micul Pieton”

Publicat: 14 apr. 2011

Un nou concurs educational pentru elevii scolilor din municipiul Pascani. Politistii de proximitate pascaneni au finalizat concursul national „Micul Pieton”. Acesta are drept scop educarea preventiva a elevilor si asigurarea climatului de siguranta publica în incinta si în zona adiacenta unitatilor scolare. Activitatile propriu-zise au fost desfasurate pe linie rutiera la Clubul Copiilor din municipiul Pascani, în cadrul programului „Siguranta pleaca de la noi” si a concursului national „Micul Pieton”, ocazie cu care prescolarii au primit diplome pentru rezultatele obtinute.
Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulatie, politistii de proximitate le-au recomandat acestora: sa circule numai pe trotuare; sa nu stea pe bordura trotuarelor, deoarece se pot dezechilibra si cadea în fata masinilor; sa nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decat prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale; sa se deplaseze numai pe partea stanga a drumurilor, cat mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în sir, unul dupa altul. Totodata, micutii au mai fost instruiti sa nu se joace pe partea carosabila, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, gradinite, pe terenurile de sport si întotdeauna sub supravegherea unui adult, sa nu se angajeze în traversarea cailor rutiere în fuga, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în statii.
De precizat faptul ca astfel de actiuni ale agentilor de proximitate au mai avut loc in scolile din Pascani si s-au dovedit de multe ori a fi un succes printre micuti, mai ales ca acestia au raspuns bine la intrebarile cadrelor didactice sau ale agentilor de politie pe diferite teme rutiere.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit