Eveniment-Social

Elevii pasionati de istorie si stiinte socio-umane, premiati pentru participarea la concursuri scolare

Publicat: 12 iun. 2019
1

Marti, 11 iunie 2019, sala Ateneului Tatarasi a vibrat de emotie datorita participarii numeroase a elevilor, profesorilor, parintilor si bunicilor la festivitatea de premiere a celor 143 de elevi care au obtinut premii in urma participarii, in cursul anului scolar 2018-2019, la concursurile scolare din calendarul Ministerului Educatiei Nationale, la disciplinele Istorie si Stiinte socio-umane.  Intr-o atmosfera de sarbatoare si bucurie,Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu unitati de invatamant organizatoare: Colegiul National „Emil Racovita” Iasi, Scoala Gimnaziala „Ionel Teodoreanu” Iasi, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” Iasi, Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” Iasi, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”si cu institutii de cultura si spiritualitate, precum Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Muzeul Literaturii Romane si Muzeul Kogalniceanu Iasi, a decernat premii elevilor pasionati de istorie, stiinte socio-umane, interesati de memoria istoriei si a comunitatii locale, de traditii si obiceiuri, de acceptarea diversitatii si valorizarea pozitiva a diferentelor, cu disponibilitate pentru dialog si dezbatere, prin exersarea unei gandiri critice si divergente.
Astfel, la concursul scolar interdisciplinar „Cultura si civilizatie in Romania” au fost premiate patru echipaje formate din cate 3 elevi de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani, Colegiul National Iasi, Colegiul National „Emil Racovita” Iasi si Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi. La concursul „Democratie si toleranta” doua echipaje a cate trei elevi, din invatamantul primar si gimnazial, de la Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” Iasi si Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi, au obtinut premiile I si II. La concursul „Memoria Holocaustului”, cinci elevi de la nivelul liceal au obtinut premii, mentiuni si premii speciale, in timp ce la gimnaziu s-au remarcat noua elevi, provenind de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iasi, Liceul Teoretic „Bogdan Voda” Halaucesti, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun” Iasi, Scoala Gimnaziala „Aron Voda” Aroneanu si Scoala Gimnaziala „Stefan cel Mare” Dancu si Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” Iasi.
La concursul „Sesiunea de referate si comunicari stiintifice ale elevilor din invatamantul liceal, la disciplina Istorie” au fost premiati pentru cercetarea riguroasa, documentarea complexa, analiza pertinenta si coerenta cei noua elevi provenind de la Colegiul National Iasi, Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani, Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi, Colegiul Economic Administrativ Iasi si Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iasi.
La concursul „Sesiunea de referate si comunicari stiintifice ale elevilor din invatamantul liceal, la discipline socio-umane”, pentru sectiunile Logica, argumentare si filosofie, Psihologie, Sociologie si Economie si educatie antreprenorialaau fost premiati 18 elevi de la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi, Colegiul Economic Administrativ Iasi, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iasi, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iasi, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iasi, precum si Colegiul National „Garabet Ibraileanu” Iasi.
    Provocarea cea mai mare a constituit-o premierea elevilor de gimnaziu care au participat in echipaje acate patru elevi la Concursul judetean „Istorie, Istorii, Istorisiri”. Pentru cele trei sectiuni ale concursului au fost premiati 84 de elevi din unitati de invatamant din mediul rural si urban.

Adauga un comentariu