News Flash:

Elevii pot completa pe fisa de inscriere la clasa a IX-a sute de optiuni

12 Iunie 2008
4375 Vizualizari | 1 Comentarii
Sabina Manea purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean
• De astazi si pana in data de 20 iunie, absolventii claselor a VIII-a, impreuna cu parintii acestora si asistati de diriginti, pot completa optiunile din fisele de inscriere pentru intrarea la liceu. Pentru acest lucru, in fiecare scoala s-au organizat sedinte cu parintii si elevii • "Fisa de inscriere, de culoare galbena pentru judetul Iasi, se elibereaza o singura data, iar partea de sus se completeaza si se stampileaza in scoala de provenienta a elevului", a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi

De astazi si pana in data de 20 iunie, absolventii claselor a VIII-a, impreuna cu parintii acestora si asistati de diriginti, pot completa optiunile din fisele de inscriere pentru intrarea la liceu. Pentru acest lucru, in fiecare scoala s-au organizat sedinte cu parintii si elevii. "Fisa de inscriere, de culoare galbena pentru judetul Iasi, se elibereaza o singura data, iar partea de sus se completeaza si se stampileaza in scoala de provenienta a elevului. In perioada 12 - 21 iunie, datele din fisele de inscriere vor fi introduse in baza de date, iar pe 26 iunie se va trece la corectarea erorilor si la confirmarea incheierii modificarilor", a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. Pe 27 iunie se va face repartitia computerizata, iar in ziua urmatoare se va face afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal si profesional de stat din judet. In cele din urma, pe 29 iunie, fiecare liceu va afisa lista candidatilor repartizati in unitatea respectiva.

Fara examene

Inscrierea in licee sau scoli de arte si meserii se face pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic, respectiv la examenul de capacitate pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv ori la testele nationale pentru absolventii din promotiile 2004 - 2007, are o pondere de 50 la suta, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII conteaza tot in proportie de 50 la suta. Exceptie fac liceele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele bilingve unde se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba moderna si cele cu predare in limbile minoritatilor nationale. "Foarte important pentru parinti si elevi este ca dupa ce s-au afisat listele cu repartizarile, in perioada 30 iunie - 18 iulie sa se prezinte la liceu cu actele in original pentru a-si confirma inscrierea. In caz contrar, isi vor pierde locul. Dosarul trebuie sa contina cerere de inscriere, cartea de identitate si certificatul de nastere in copie legalizata, adeverinta cu notele obtinute la tezele cu subiect unic, foaia matricola pentru clasele V-VIII, cu calculul mediei generale si fisa medicala", a precizat Sabina Manea.

Sute de optiuni


Reprezentantii Inspectoratului scolar recomanda parintilor ca pe fisa de inscriere sa completeze cat mai multe optiuni si sa nu se rezume la 50 - 100 de variante. Fisa contine un numar total de 315 de casute care pot fi bifate cu optiunile elevului pentru un anume profil. "Ar trebui completate toate optiunile pentru ca de exemplu un elev cu media 8,5 poate ramane pe dinafara daca pune numai 50 de optiuni. In brosurile pe care le-au primit parintii, sunt trecute si ultimele medii cu care s-a intrat la licee in ultimii trei ani, care pot fi un reper bun", a adaugat Sabina Manea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fara examene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ank  | #36899
mediile sa se mai scada sunt prea mari sh multi copii nu pot intra la un liceu dorit
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1453 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015113 (s)