National

Elevii primesc o veste uriasa: „De luni, toti elevii din invatamantul preuniversitar vor putea circula gratis cu transportul in comun”

Publicat: 10 feb. 2019

Elevii care invata in scolile si liceele din Bucuresti vor circula gratuit cu transportul in comun incepand de luni.

Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucuresti STB SA, acorda gratuitate pentru toti elevii din invatamantul preuniversitar obligatoriu acreditat/ autorizat care frecventeaza cursurile unei institutii de invatamant din Bucuresti.

Elevii care frecventeaza o unitate de invatamant din Bucuresti, care au domiciliul in Capitala, beneficiaza de gratuitate la abonamentul lunar urban general.

„Si elevii care locuiesc in Judetul Ilfov vor beneficia de acest drept, in plus vor putea beneficia si de un abonament lunar valabil pe linia regionala de domiciliu. Gratuitatea se aplica doar pentru abonamentul urban general si pentru cel valabil pe linia regionala de domiciliu si se acorda numai pentru elevii din invatamantul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecventa redusa), primar, gimnazial, liceal si profesional, care au varsta pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor liceale/ profesionale”, mentioneaza Primaria.

Pentru elevii claselor pregatitoare si cu varsta de pana la 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate/ autorizate pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere.

Pentru elevii cu varsta de peste 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate/ autorizate pentru anul in curs si copie dupa actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reincarcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesara emiterea de carduri noi decat pentru elevii care nu detin un card electronic de calatorie, nominal.

La prima emitere, cardul de calatorie nominal, este gratuit. Elevii care au detinut carduri nominale de calatorie si nu se mai afla in posesia acestora au posibilitatea achizitionarii unui nou card la tariful de 4,7 lei.

Abonamentele utilizate in prezent sunt valabile pana la expirare, apoi pot fi reincarcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere si Reincarcare Carduri STB SA.



loading...

Comentarii
  • Trist, dar adevarat. Timisoara, Clujul iar, acum, Bucurestiul dau gratuitate la elevi pentru folosirea mijoacelor de trasport, în timp ce pensionarii achita jumatate din pretul calatoriei.La Iasi doar pensionarii si asistatii au gratuitate, elevii neavând drept de vot, nu pot influența „procesul electoral” si nu primesc absolut NIMIC.Rusine!!!

    • Esti si hoata si proasta.
      Guvernul Romaniei plateste zeci de milioane de euro anual pentru si in folosul elevilor: scolile + intretinerea si utilitatile scolilor + dotarea scolilor + salariile si pensiile profesorilor + manualele scolare + alocatiile elevilor + abonamentele pentru elevi la pret redus + asistenta medicala gratuita pentru elevi + multe alte servicii/ facilitati/ beneficii pentru elevi = zeci de milioane de euro anual.

Adauga un comentariu