Local

Elevii Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, judeţul Prahova au depus jurământul la sediul ISU Iaşi din Copou – FOTO

Publicat: 29 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Astăzi, 29 mai 2020, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi a avut loc „Ceremonia de depunere a jurământului militar”, de către 14 militari, elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, judeţul Prahova.

„Eu, …………., jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

A fi militar este un mod de viață, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic, sacrificiul. De bună seamă, la acestea se mai adaugă satisfacția și bucuria acelora care, prin propria voință, din vocație, consimt să se dedice carierei militare.

Cariera militară înseamnă mai mult decât un loc de muncă. Militarii sunt în serviciul națiunii, de aceea profesia militară este una de vocație. Ea aduce multe satisfacții, chiar dacă implică uneori și sacrificii. Este o profesie a caracterelor tari, care pot adera la valori tradiționale cum sunt disciplina și rigoarea.

Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar!”, potrivit ISUJ Iași.

Adauga un comentariu