Eveniment-Social

Elevii Școlii Gimnaziale „Otilia Cazimir” vor avea o nouă sală de sport!

Publicat: 08 iun. 2022
Elevii Școlii Gimnaziale Otilia Cazimir vor avea o nouă sală de sport
Elevii unei scoli din Iași vor avea o noua sala de sport

Conducerea Primăriei Municipiului Iași intenționează ca în viitorul apropiat, în cadrul programului general de creare și modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare, să construiască o sală de sport modernă pentru Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”.

Municipalitatea a organizat o licitație pentru a găsi un proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate al investiției. Procedura a fost adjudecată de SC Protess Consulting SRL, pentru o sumă de 84.000 lei, fără TVA, respectiv 99.960 lei, cu TVA.

La începutul acestei săptămâni, primarul Mihai Chirica a semnat și ordinul de începere a realizării studiului pentru o nouă sală de sport pentru Școala Gimnazială “Otilia Cazimir”.

Sala de sport este la un pas distanță

După finalizarea documentației și după ce indicatorii tehnico-economici vor fi votați de Consiliul Local, vor fi alocate fonduri și va fi contractat un constructor pentru această investiție.

Tot la Școala „Otilia Cazimir”, primăria modernizează și terenul de sport. Acesta este inclus într-un contract de modernizare a 21 de terenuri de sport ale unităților școlare, contract încheiat cu Adru Solution SRL pentru o sumă de 12.256.533 lei.

În prezent, continuă lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Lucrările se vor termina în acest an și sunt făcute de Prima Construct SRL, în cadrul unui contract în valoare de 2.277.640,37 lei.

De asemenea, la începutul acestui an, primarul Mihai Chirica a semnat un contract cu asocierea Prima Construct SRL  Refconsteel SRL pentru construirea de săli de sport la Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga” (2.982.909,92 lei), „Alexandru Vlahuță” (2.837.614,5 lei) și „George Coșbuc” (2.870.277,07 lei). Cele trei săli vor fi finalizate în cursul anului viitor.

Planul municipalității este de a construi noi săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Săli de sport la mai multe școli ieșene

Municipalitatea ieșeană a anunțat că vor fi mai multe școli din Iași care vor beneficia de modernizări ale spațiilor destinate pentru activități sportive.

Vor fi incluse în proiect și alte școli sau licee din municipiu care ar avea nevoie de o astfel de investiție. Prin acest tip de proiecte se dorește aducerea la norme europene și compatibile cu anul 2022 a sălilor de sport sau a terenurilor care nu sunt conforme, din cadrul structurilor de învățământ ieșene.

Proiectele ce includ construcția sau renovarea sălilor de sport de la instituțiile de învățământ ieșene sunt programate pentru a fi finalizate în decursul următorilor doi ani. Pentru moment, la Școala Gimnazială “Otilia Cazimir” s-a acordat din partea Primăriei Iași avizul și ordinul de începere a studiilor de fezabilitate, urmând ca imediat după finalizarea acestora să poată începe lucrările propriu-zise de construcție.

Pe lângă construirea de săli noi de sport, municipalitatea ieșeană dorește să modernizeze și să renoveze sălile de sport existente, precum și terenurile de sport în aer liber din cadrul instituțiilor de învățământ. Mulți elevi din Iași se vor bucura de o nouă sală de sport la începerea anului școlar 2022-2023.
Adauga un comentariu