Eveniment-Social

Elevii si studentii ieseni, dornici de a fi voluntari si de a participa la activitatile Crucii Rosii!

Publicat: 13 ian. 2016

@ Tot mai multi tineri din Iasi doresc sa faca parte din echipa Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

In primele zile ale lunii ianuarie, inscrierile au fost in numar tot mai mare la sediul din Iasi al Crucii Rosii, iar interviurile au inceput pentru cei care isi doresc sa faca parte cat de curand din echipa voluntarilor. Multi sunt tineri sub 18 ani si chiar daca au ore la scoala, sunt dispusi sa isi petreaca timpul liber in scopul ajutorarii celor cu nevoi. Vorba circula foarte repede, astfel ca cei carora le ajunge la ureche faptul ca se fac recrutari vin numaidecat la sediul organizatiei non-guvernamentale pentru a se inscrie.

„Am auzit de Crucea Rosie de la prieteni de-ai mei, care sunt deja aici. Nu am mai fost pana acum aici, dar au fost voluntari de la Crucea Rosie la mine la liceu si ne-au aratat cum se acorda primul ajutor si ce trebuie sa facem in caz de urgenta. Mi-a placut si in plus, sunt voluntara la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza si imi place sa ajut batranii, copii si stiu sigur ca aici este locul unde pot face multe pentru ei”, povesteste Bianca, o eleva de doar 16 ani. Voluntar la Crucea Rosie este si Melania, care a ajuns la sediu din dorinta de a dona cateva lucruri celor ce au nevoie si care si-a dorit sa faca parte din echipa voluntarilor deja prezenti.

Citeste si: Aplicatie de prim ajutor, de la Crucea Rosie, pe telefonul mobil – FOTO

„Mi-as dori sa fiu in departamentul de prim ajutor. Am vazut pe internet ca se fac recrutari si din ce am mai vorbit cu o prietena care e aici de un an aproape, am zis ca incerc. Sigur e ceva ce ma va ajuta sa ma simt mai bine”, spune Melania. Departamentul de prim ajutor este cel in care sunt inscrisi cei mai multi voluntari. Si pentru faptul ca acolo este mai mare nevoie de ajutorul acestora, dar si pentru ca sunt foarte multi tineri care isi doresc acest lucru. Peste 80 de tineri din Iasi, elevi si studenti, s-au inscris deja pentru a deveni voluntari ai Crucii Rosii din Iasi si asteapta cu nerabdare momentul in care vor lua parte la activitatile organizate. „Au venit in numar mare, mai ales elevii. La inscriere, le-am dat sa citeasca contractul de voluntariar, sa stie ce semneaza si ce vor avea de facut. Sunt dornici de munca, au bunavointa si au venit aici pentru ca au simtit nevoia. Ma impresioneaza transmiterea informatiei la ei, au fost curiosi si au aflat multe despre noi”, precizeaza Verginiea Beldean, directorul Crucii Rosii, filiala Iasi.loading...

Adauga un comentariu