Eveniment-Social

Elevii unei scoli din Iasi au invatat ASTA de la politistii ieseni! Totul tine de spatiul virtual

Publicat: 27 oct. 2016
1
La data de 26 octombrie 2016, intre orele 12:00 – 14:00, in cadrul evenimentului „Luna Cybersecurity”, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au organizat si desfasurat doua activitati educativ-preventive la Scoala Gimnaziala „Ion Simionescu” Iasi.

Citeste si: Politia Romana ne va invata cum sa ne protejam de criminalitatea informatica

Tematica abordata a vizat siguranta peretelele de socializare, consecintele legale ce decurg din implicarea in astfel de fapte si recomandari privind respectarea drepturilor de autor. Discutiile cu elevii au avut un carater interactiv si au imbinat problematica preventiva cu spete concrete. Informatiie legate de retelele de socializate, tipurile de date/fotografii recomandate a fi postate in mediul online, masurile de securitate ce sunt puse la dispozitie de aceste site-uri au trezit interesul elevilor, acestia oferind un feed-back pozitiv pe parcursul actiunilor. 
A fost vizionat un material video cu mesaje adecvate nivelului de intelegere a elevilor. La activitati au participat 100 de elevi din clasele de gimnaziu si 5 cadre didactice.




Adauga un comentariu