National

Elevii vor decide prin REFERENDUM cum se va desfasura Bacalaureatul in 2013

Publicat: 05 iun. 2012
1
Bacalaureatul s-ar putea schimba de la anul. Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a spus ca elevii de clasa a XI-a vor trebui sa decida prin referendum, dupa alegerile locale din 10 iunie, daca Bacalaureatul de anul viitor se va desfasura conform prevederilor Legii Educatiei aflate in vigoare sau nu.
„Fostii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educatiei Nationale il prevede mai aproape, adica in 2013, nu in 2015, insa lucrul acesta nu se poate face decat dupa consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care il vom incepe de saptamana aceasta. Fiecare elev va opta daca doreste o aducere a Bacalaureatului in partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului”, a declarat, in cursul zilei de ieri, Liviu Pop la TVR, potrivit ziuaveche.ro.
El a subliniat necesitatea plierii examenului de Bacalaureat pe ceea ce invata elevul si a spus ca la nivelul ministerului Educatiei va fi nevoie de mobilizare pentru conceperea modelelor de texte si a altor lucruri necesare pentru desfasurarea examenului.
Federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar cer modificarea sistemului de organizare a examenului de Bacalaureat, astfel incat acesta sa includa, din 2013, si probe scrise diferentiate, in functie de profil si filiera, pentru a nu se repeta „rezultatele dezastruoase” de anul trecut. 
„Pentru anul acesta, nu mai poate fi operata modificarea, pentru ca nu poti schimba regulile in timpul jocului. Speram, insa, ca va fi facuta pentru a intra in vigoare de anul viitor, pentru ca tuturor candidatilor de la Bacalaureat sa li se acorde sanse egale. Modificarea trebuia operata din timp, dar cu Funeriu nu s-a putut discuta. În mandatul lui, a fost un monolog”, a declarat, presedintele FEN, Constantin Ciosu.
Comentarii
  • Eu propun sa se faca un referendum in care hotii sa spuna cum vor sa fie tratati, un alt referendum in care violatorii sa spuna cum vor sa fie tratati, un alt referendum in care ucigasii sa spuna cum vor sa fie tratati, si asa mai departe …

    Hai USL

  • Eu nu vreau sa dau bac deloc si vreau facultate fara prezenta.Vreau o diploma ca in rest ma angajeaza tata ca sef. La muncitori ma pricep sa urlu sa ma asculte si sa munceasca ca doar de asta li se spune muncitori si nu sefi.Ura! traiasca noul ministru al invatamantului ca destept l-o facut masa.

  • Ptiu sa nu te deochi,domnule ministru,ca tare le aveti cu necazurile noastre ale elevilor care tre sa dea bacul.

Adauga un comentariu