National

Elevul care si-a lovit mortal colegul de clasa risca sa ramana repetent

Publicat: 17 mai 2012
Elevul de 14 ani care si-a lovit, marti dupa-amiaza, un coleg in abdomen, la o scoala din Filiasi, iar acesta a murit la spital, risca sa ramana repetent si sa-i fie scazuta nota la purtare, decizia sanctiunii urmand sa fie luata de o comisie de ancheta din unitatea scolara.
O comisie de ancheta constituita la nivelul unitatii de invatamant va decide sanctiunea pe care elevul o va primi, hotararea urmand sa fie luata la finalizarea cercetarilor efectuate de catre procurori, informeaza Adevarul de Craiova. Comisia de ancheta a fost constituita ieri, iar din ea fac parte mai multe cadre didactie ale scolii, printre care si cei doi directori ai unitatii de invatamant. Membrii comisiei au inceput sa faca verificari, iar in zilele urmatoare vor transmite rezultatul la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj.
Elevul de 14 ani care si-a lovit un coleg a incalcat articolul 112, alin „l”, din Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar pentru ca a manifestat agresivitate in comportament fata de colegi. Potrivit directorului adjunct al scolii generale din Filiasi, elevului i-ar putea fi scazuta nota la purtare si risca sa fie exmatriculat si chiar sa ramana repetent.
„Elevului ar putea sa-i fie scazuta media la purtare sub 6.00, iar asta ar insemna, potrivit regulamentului scolar, sa ramana repetent. Decizia va fi luata de comisia de ancheta. Eu, personal, am sa votez sa nu fie lasat repetent pentru ca oricum este socat dupa cele intamplate si nu as vrea sa il bulversam mai rau. Vom lua decizia si in functie de verdictul dat de procurori”, a declarat Dan Dinu, director adjunct al scolii generale din Filiasi.


loading...

Comentarii
  • astea sunt scolile in Romania de ce sunt numai copii pedepsiti?chiar nu se sesizeaza nimeni?sa intimplat intr-o institutie scolara,amandoua familii sunt distruse din cauza unui sistem bolnav

  • Sigur, saracii copilasi care, fiindca sunt pedepsiti din greu, ajung sa omoare fie pe parinti,fie pe colegi.E un regim prea drastic pentru ei. Daca ajung sa omoare alti oameni atunci nu stiu ce libertate le mai trebuie,caci ei oricum nu raspund in fata nimanui. Nu le e teama nici de Dumnezeu predat la ora de religie si facut crima chiar la ora de religie.

  • Doamna Maria,cred ca aveti dreptate. Trebuie sa-i dea zece la purtare si laudat pentru comportament si educatia primita de la mama si tatal lui. Sa mearga la biserica sa se spovedeasca si gata.Poate sa omoare din nou pe cine vrea el.Sunteti multumita?

Adauga un comentariu