National

Elicopterul a luat un bolnav din Pascani

Publicat: 10 mart. 1999
1

In cursul zilei de ieri, cetateanul Mihai Zaharia, in virsta de 55 ani, din municipiul Pascani a suferit un infarct de miocard – acut. Acesta se afla internat in Spitalul Mnicipal Pascani sub directa supraveghere a medicilor.

In jurul orelor 10, pacientul acuza dureri grave, iar medicii de aici au apelat la Serviciul de ambulanta Pascani pentru a fi transportat de urgenta la Iasi. Serviciul zonal de Ambulanta Pascani s-a aflat in imposibilitatea de a trimite o autosanitara, deoarece nu dispun de o masina dotata cu aparatura necesara. Datorita acestui fapt s-a apelat la serviciul heliomedului (elicopter medical) care a sosit la fata locului in mai putin de 20 minute.

Medicii de pe elicopter au preluat bolnavul la bord, decolind in mare graba spre Iasi. „Am mai apelat la elicopter, deoarece nu avem o ambulanta dotata cu toate cele necesare, dar si starea pacientului era destul de grava si necesita transportarea de urgenta”, a declarat Maria Toader, asistent sef a Serviciului zonal de Ambulanta Pascani. Mentionam faptul ca nu este pentru prima data cind s-a facut simtita prezenta aparatului in municipiul Pascani. Acesta acopera serviciile sanitare pe intreaga zona a Moldovei.

Adauga un comentariu