National

Elodia este totusi in VIATA?!

Publicat: 29 aug. 2014
1
Intr-o petitie adresata autoritatilor, Cristian Cioaca face dezvaluiri de senzatie.
Este vorba de o petitie adresata unei Comisii speciale a Parlamentului European de fostul politist Cristian Cioaca, acuzat, si in final, condamnat, pentru ca si-ar fi omorat sotia, disparuta in urma cu sapte ani… fara urma. Ar fi grav daca ar fi adevarate, chiar si partial, informatiile socante oferite de Cioaca autoritatilor europene!
Petitia adresata de Cioaca autoritatilor europene incepe cu prezentarea celor doua motive care l-au facut pe fostul politist sa ceara ajutor unor autoritati din afara tarii.
Concret, Cioaca spune autoritatilor europene ceea ce a spus si in fata magistratilor din tara si anume: faptul ca sotia sa nu a fost cautata corect nici ca persoana vie (daca a fost cautata), dar nici ca persoana moarta (identificare si gasirea cadavrului).

Citeste si:DEZVALUIRI INCREDIBILE. Cum a UCIS-O Cristian Cioaca pe Elodia si ce a facut cu cadavrul

„Sotia mea a disparut de la domiciliu in 30 august 2007. (…) Din documentele gasite la dosarul cauzei de omor, am observant ca sotia mea a fost cautata prin ICIS – Interpol Criminal Information System. Procurorii au depus la dosarul de omor adresa nr…./JGV/06.10.2008 din care reiese ca sotia mea a fost cautata in 185 state membre INTERPOL fara sa se fi primit date despre localizarea acesteia. Acest document a fost accesibil noua numai din luna februarie 2013, in arhiva instantei de judecata – Tribunalul Arges. Acest document este una din probele de baza ale acuzarii. In prezent, sunt acuzat de omor, desi nu a fost gasit cadavrul sotiei mele. Apararea mea privind existenta in viata a sotiei mele este inlaturata de catre procurori prin referirea la datele transmise de catre Interpol, date ce confirma ca sotia mea nu a fost localizata.

Citeste si:Nu mai exista SPERANTA in cazul fetei disparute in Retezat

Aceasta situatie ma prejudiciaza profund, lipsindu-ma de un proces echitabil, deoarece sunt acuzat pe baza de prezumtii, in timp ce eu nu am acces la datele reale privind cautatea sotiei mele. Potrivit art. 97 din conventia Schengen, cautatea unei persoane adulte disparute, in materie «not criminal», implica dreptul recunoscut persoanei cautate de a permite sau nu transmiterea datelor privind locatia sa. Acest drept privind Conventia Shengen vine insa in contradictie cu dreptul meu fundamental la o rezolvare echitabila a cauzei mele. Apreciem ca suntem lipsiti de dreptul la aparare cat timp retelele INTERPOL/EUROPOL gestioneaza informatii cu regim SECRET la care nu avem acces. Cat timp autoritatile statului pot primi informatii reale insa acestea nu sunt transmise catre judecator in timp util, pot fi condamnat pentru omor, desi sotia mea este in viata si beneficiaza de dreptul de a nu i se divulga locatia„.

Citeste si:Avion militar american PRABUSIT. Pilotul a fost dat disparut

 
 
Adauga un comentariu