International

Elon Musk, o nouă lovitură. Acesta va revoluționa internetul

Publicat: 17 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Elon Musk o nouă lovitură. Acesta va revoluționa internetul
Elon Musk este al doilea cel mai bogat om din lume și deține Testla și SpaceX

Elon Musk continuă seria de mişcări câştigătoare: Proiectul de sateliţi Starlink, care va furniza internet de mare viteză în întreaga lume, începe să fie testat în Marea Britanie. Starlink, proiect dedicat accesului global la internet în bandă largă, a început să fie testat în zonele rurale din Marea Britanie după ce a primit licenţă din partea autorităţii de reglementare Ofcom în luna noiembrie a anului trecut, notează CNBC, citat de ZF, relatează Medaifax.

Astfel, Starlink, proiect din cadrul SpaceX, va putea să vândă antene de satelit şi alte echipamente de telecomunicaţii în Regatul Unit în aşa fel încât oamenii să poată recepţiona semnalele emise de reţeaua de sateliţi a companiei.

Fondat în 2002 de Elon Musk, SpaceX este un producător aerospaţial şi o companie de transport spaţial. Subdivizia Starlink a fost creată în 2015.

Musk, care a devenit recent cel mai bogat om din lume, plănuieşte să trimită în orbită 42.000 de sateliţi şi să furnizeze conectivitate de mare viteză pe aproape întreg teritoriul planetei.

Miliardarul a declarat în timpul unui interviu de anul trecut că SpaceX ar putea câştiga anual 30 de miliarde de dolari prin furnizarea internetului în bandă largă, adăugând că tehnologia 5G nu este grozavă deoarece „ai nevoie de rază de acţiune” în zonele rurale.

Starlink, care va concura cu britanicii de la OneWeb, vrea să lanseze 1.440 de sateliţi până la sfârşitul lui 2021.

Persoanele care testează serviciul se pot aştepta la o viteză cuprinsă între 50 de megabiţi pe secundă (Mbps) şi 150 de Mbps. Viteza medie din Regatul Unit este de 64 Mbps, însă persoanele din zonele rurale abia dacă se apropie de acest prag.

În octombrie 2020, banca americană Morgan Stanley a evaluat SpaceX la 100 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât estimările analiştilor din luna august.

Elon Musk a îmbogăţit, din greşeală o firmă necunoscută! A transmis doar un mesaj pe Twitter și valoarea ei a crescut cu 600%

Când CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a îndemnat joi adepții pe Twitter să „folosească Signal”, a vrut să spună aplicația de mesagerie criptată. Unii oameni au interpretat greșit, așa că acțiunile unei companii obscure și fără legătură numită Signal Advance au crescut joi cu 527% și vineri cu 91%.

Conform CNBC, acțiunile au crescut de la 60 de cenți la 7,19 dolari, potrivit mediafax.ro.

„Signal” la care se referea Musk este un serviciu operat de o organizație nonprofit și servește ca alternativă la aplicațiile de mesaje text precum Facebook Messenger, WhatsApp și serviciul de mesagerie Apple.

Acel Signal nu are nicio legătură cu Signal Advance.

„Este de înțeles că oamenii vor să investească în creșterea record a lui Signal, dar nu suntem noi”, arată un tweet al Signal.

Astfel de confuzii sunt dese pe Wall Street.

În aprilie 2019, în ziua în care Zoom Video Communications a debutat pe piață, sub simbolul ZM, o companie chineză numită Zoom Technologies a sărit cu peste 80% în două ore de tranzacționare. Acțiunea a închis ziua cu o creștere de 10%.

Șase ani mai devreme, în timp ce investitorii așteptau IPO-ul Twitter, acțiunile Tweeter Home Entertainment Group au crescut cu peste 1.000%.

Signal Advance a fost fondată în Texas sub numele Biodyne în 1992 și a oferit servicii lucrătorilor medicali și din suistemul juridic. Compania a trecut pe utilizarea tehnologiei în îngrijirea sănătății și și-a schimbat numele în Signal Advance. La bursă a intrat în 2014, dar nu este prea tranzacționată.

Din avalanșei de investitori, compania are acum o capitalizare de piață de 660 milioane dolari, în creștere față de 55 milioane dolari în urmă cu două zile.

Aplicația de mesagerie Signal, susținută de Signal Technology Foundation, „funcționează în totalitate prin donații”, potrivit unui articol din New Yorker publicat în octombrie.

Tweet-ului lui Musk a generat îngrijorări în grup, pentru că antreprenorul are peste 41 de milioane de urmăritori. Signal a declarat joi că are probleme tehnice cu verificările, în condițiile în care„atât de mulți oameni noi încearcă să ni se alăture”.

Adauga un comentariu