Mozaic muzical

Elton John, amintiri emotionante despre ultimele zile de viata ale lui Freddie Mercury

Publicat: 05 dec. 2018

Elton John, dezvaluiri despre ultimele zile de viata ale lui Freddie Mercury. Cadoul de Craciun pe care i l-a pregatit inainte de a muri

Unul dintre cei mai mari artisti din toate timpurile, Freddie Mercury, solistul trupei Queen ar fi implinit 71 de ani.

Elton John, unul dintre prietenii apropiati ai lui Freddie, isi reaminteste, in cartea ”Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS”, momente emotionante despre ultimele zile din viata muzicianului, care a murit rapus de o complicatie data de SIDA.

”Freddie nu a anuntat public ca sufera de SIDA, decat cu o zi inainte de a muri in noiembrie 1991. Desi era peste masura de energic pe scena – mai mult decat Bowie sau Jagger la un loc – era un om foarte rezervat in ce priveste viata privata.

Freddie mi-a spus ca are SIDA imedit dupa ce a fost diagnosticat in 1987. Am fost devastat. Am vazut ce face aceasta boala la multi prieteni. Stiam exact ce se va intampla cu Freddie. Si el stia. El stia ca moartea, moartea agonizanta, urma sa vina. Dar Freddie era incredibil ce curajos. A pastrat aparentele, a continuat sa cante alaturi de trupa Queen, si a continuat sa fie cea mai amuzanta si generoasa persoana dintotdeauna.

Dupa ce starea sa de sanatate s-a inrautatit la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, a fost prea greu de indurat. Mi se rupea inima sa vad aceasta stea a muzicii distrusa de SIDA. Spre sfarsit, corpul sau a fost acoperit de leziuni cutanate dureroase din cauza sarcomului Kaposi. Era aproape orb. Era prea slabit si pentru a sta in picioare”, isi aminteste Elton John.

Elton John a dezvaluit si ca dupa moartea lui Freddie, de Craciun, Elton John a primit un cadou din partea lui – un tablou, semnat de unul din artistii lui preferati, pictorul britanic Henry Scott Tuke.

Cadoul era insotit de un mesaj: ”Draga Sharon, ma gandeam ca-ti place. Cu drag, Melina. Craciun fericit!” – Sharon si Melina erau numele cu care se alintau cei doi, scrie Bored Panda.

”Eram terminat. Aveam 44 de ani atunci si plangeam ca un copil. Era acest om frumos, pe moarte, in ultimele sale zile de viata si-a gasit timp sa-mi caute un cadou de Craciun. (…) Chiar si pe moarte, mi-a amintit cat de special era”, spune Elton John.

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu HIV in 1987. Initial, el nu a dorit ca informatia sa fie facuta publica si a negat zvonurile aparute in presa. Pe 23 noiembrie 1991 a trimis jurnalistilor un comunicat in care recunostea ca a fost testat seropozitiv.

Ziua urmatoare, se stingea din viata, la doar 45 de ani.loading...

Adauga un comentariu