News Flash:

Embargo pentru firmele neserioase care lucreaza la Cuza

9 Octombrie 2005
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
•Societatile comerciale care au avut contracte in derulare cu Universitatea Al. I. Cuza si nu au respectat obligatiile contractuale vor fi excluse de la procedurile pentru acordarea contractelor de achizitii

Firmele care nu au respectat contractele cu Universitatea Al. I. Cuza pot sa isi ia gandul de la alte asemenea colaborari timp de doi ani. Pentru corectitudinea efectuarii achizitiilor de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), conducerea institutiei a hotarat ca firmele care au dovedit, оn trecut, ca sunt incapabile sa respecte obligatiile contractuale fata de universitate sa fie excluse de la procedurile pentru acordarea contractelor de achizitie. Astfel, furnizorii care au оncalcat grav contractele оncheiate cu universitatea, pentru livrarea de bunuri, lucrari sau servicii, nu vor mai avea dreptul sa participe, timp de doi ani, la viitoarele licitatii sau solicitari de oferte organizate de Universitatea Al. I. Cuza (UAIC). Cel mai frecvent, оncalcarea clauzelor contractuale se refera la оntarzieri nejustificate оn livrare sau nerespectarea conditiilor negociate privind calitatea produselor sau serviciilor. Prin aceasta decizie, conducerea universitatii urmareste sa evite pagubele financiare si deficitul de imagine creat de societatile care nu sunt in stare sa respecte clauzele contractuale. Din cauza ca au ramas cu foarte multe locuri libere la studiile doctorale, facultatile de la UAUC organizeaza o noua sesiune de admitere la doctorat. De miercuri, 5 octombrie, vor incepe оnscrierile pentru admiterea la studii doctorale, pentru jumatate din locurile finantate de la bugetul de stat ramase dupa prima sesiune de admitere. Оnscrierea candidatilor va avea loc la fiecare facultate, pana pe 14 octombrie, probele de concurs se vor desfasura оn zilele de 17 si 18 octombrie, iar candidatii admisi vor fi оnmatriculati pe 24 octombrie. In prima sesiune, pe cele 268 de locuri finantate de la bugetul de stat au fost admisi 134 de doctoranzi. Pentru locurile cu taxa, la frecventa si la fara frecventa, procentul de ocupare este mult mai mic. Pentru forma cu frecventa au fost admisi doar doi candidati cu taxa, iar la doctoratul fara frecventa, de asemenea cu taxa, au fost admisi, pe cele 177 de locuri scoase la concurs, 51 de candidati. Taxele la doctorat au variat, anul acesta, оntre 20 si 50 de milioane lei. Locurile scoase la concurs nu au avut cautare din cauza noului regulament care reglementeaza studiile doctorale.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014679 (s)