National

Emil Boc: „Ponta ramane prizonierul unor obiective politice marunte”

Publicat: 04 iul. 2013
1

Fostul premier democrat-liberalul Emil Boc a declarat ca Victor Ponta este „iresponsabil din punct de vedere politic” daca sugereaza „o suprapunere intre rezultatul de la referendumul din 2011 si populatia cu drept de vot”.

„Dupa declaratia facuta cu privire la referendumul din 2012 si faptul ca presedintele ar fi trebuit sa fie demis, pot spune ca Victor Ponta este un om iresponsabil din punct de vedere politic, pentru ca, in calitate de prim-ministru, ataca o decizie a CC care a fost data in baza datelor oferite de guvernul pe care l-a condus.

Validarea sau invalidarea referendumului s-a facut in baza datelor oferite de Guvernul Ponta, iar astazi, Ponta ataca si decizia CC si propriul guvern pe care il conduce. In al doilea rand, este iresponsabil si pentru faptul ca incearca sa induca in opinia publica o suprapunere intre rezultatul de la recensamantul din 2011 si populatia cu drept de vot. Or cele doua lucruri nu se confunda, asa cum vrea Victor Ponta.

Nu orice cetatean care a implinit 18 ani are drept de vot, pentru ca exista si posibilitatea ca drepturile electorale sa-i fie suspendate pe o anumita perioada de timp. Dupa cum nu toata populatia Romaniei are drept de vot, intrucat cei sub 18 ani, evident, nu voteaza.

In mod vadit si voit, Victor Ponta face aceasta confuzie pentru a ataca din punct de vedere politic rezultatele referendumului din 2012. Ponta demonstreaza ca nu a depasit faza amatorismului politic, ramane prizonierul unor obiective politice marunte si nu a iesit din cliseele loviturii de stat din 2012” a declarat, joi, Emil Boc, conform presalocala.com

Adauga un comentariu