National

Emil Boc promite metrou clujenilor. In urma cu un an, edilul spunea ca nu se poate

Publicat: 11 mart. 2016
1

Promisiunile electorale atrag voturile. Probabil, pe acest principiu, si primarul din Cluj a inceput sa le spuna cetatenilor ce vor sa auda. Emil Boc declara anul trecut ca nu se poate construi metrou in Cluj-Napoca. Afirmatia a fost valabila pana ieri cand s-a razgandit. Acum, acesta sustine ca.trebuie organizata o discutie pentru construirea unei linii de metrou.

„Solutia metroului nu se poate implementa la Cluj, pentru ca avem un oras cu jumatate de milion de oameni si cu un cost de 5 miliarde de euro pentru metrou. Ar fi o solutie care nu se poate sustine financiar. Ar fi frumos sa ai de la Polus la Aeroport o linie de metrou”, preciza edilul in urma cu un an.

Declaratia a fost facuta de Emil Boc in septembrie 2015. Brusc, cu aproape 3 luni inainte de alegerile pentru primaria ClujNapoca, din iunie 2016, Emil Boc si-a schimbat opinia.

„Eu nu spun ca nu merita. Deocamdata se fac analize. Eu am propus o discutie macar de pricipiu pentru a se vedea ce ar insemna un metrou macar de la Polus si pana la Aeroport. Costurile sunt de miliarde de euro, unu, doua, trei sau patru miliarde de euro. Nu as putea sa va spun exact pentru ca studiile sunt foarte aproximative. Se face o analiza pentru a se vedea cum va fi sustenabil un astfel de metrou la un oras cu o jumatate de milion de locuitori. Eu cred ca nu trebuie exclusa o astfel de varianta pe termen mediu si lung”

Comentarii
  • Mai BZI, il criticati pe Boc doar pentru ca asa e moda? Ati citit cu atentie ce a spus omul asta? A spus ca merita orasul metrou si a precizat ca este o propunere pe termen mediu si lung! Despre ce razgandire e vorba? Ce bine ar fi fost daca Gigi Nechita ar fi facut 25% din ce a facut Boc la Cluj!!! Oricum, clujenii il aleg din primul tur fara probleme, ceea ce spune totul!

Adauga un comentariu