Actualitate

Emilian Imbri, despre numărul de infectări: „Lucrurile se blochează când sari la 2.000 de cazuri!“

Publicat: 21 sept. 2020
Emilian Imbri vorbește la microfon
Emilian Imbri a declarat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt

Managerul Institutului „Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a vorbit despre creșterea numărului de infectări cu COVID-19, în contextul în care rata de pozitivare a crescut în România la peste 12%.

Emilian Imbri consideră că din punct de vedere al capacității spitalelor și al posibilității de tratament în special în secțiile de terapie intensivă, atingerea pragului de 2.000 de cazuri pe zi ar bloca activitatea.

„Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm. Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur“, a declarat Emilian Imbri.

Emilian Imbri, despre numărul de infectări: „Lucrurile se blochează când sari la 2.000 de cazuri!“

Managerul Institutului „Victor Babeș” din București susține că situația din spitalele din România se va agrava în situația în care numărul de cazuri noi de infectări va trece de 2.000 pe zi.

„Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul“, a menționat Emilian Imbri.

„Suntem permanent în apă până la genunchi!“

Referitor la intrarea în valul doi al epidemiei, fenomen înregistrat deja în alte țări europene, Emilian Imbri a spus că situația este critică și acum.

„Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când vom ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”, a explicat managerul Institutului „Victor Babeș”.

„Apar manifestări noi la cazurile de infectare cu COVID-19“

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ trage un semnal de alarmă în legătură cu apariția uor noi manifestări la persoanele indectate cu COVID-19 în ultima perioadă. Medicul atrage atenția că au apărut simptomatologii neuropsihiatrice care până acum nu erau evidențiate la pacienții COVID. Aceștia au tulburări de orientare, de exprimare și chiar de echilibru, iar medicii sunt puși în situația de a nu ști cum să-i trateze.

„Sunt îngrijorat, nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant – și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări – nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a declarat Emilian Imbri.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș“ susține că printre manifestările noi în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 se numără și simptomatologia neuropsihiatrică.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta”, a precizat Emilian Imbri.

Adauga un comentariu