Cancan

Emily Burghelea a suferit de depresie postnatală! “Mă sufocam…”

Publicat: 26 oct. 2021
Emily Burghelea la terasa bea cu paiul
Emily Burghelea a suferit recent de depresie postnatala

Emily Burghelea a născut și imediat după a suferit de depresie postnatală. Problema este foarte des întâlnită în rândul proaspetelor mămici. În cadrul unui interviu oferit recent, fosta asistentă de la “Acces Direct” a vorbit despre acest episod drepresiv prin care a trecut.

Aceasta susține că a avut nevoie de ajutor deoarece s-a confruntat cu sentimente total necunoscute până în acel moment.

Emily Burghelea a suferit de depresie postnatală

Frumoasa blondină a vorbit pe larg despre aceste probleme în cadrul unui interviu oferit recent. Emily Burghelea a dorit să transmită un mesaj pentru toate mămicile care se confruntă cu episoade de depresie postnatală sau chiar cu depresia în sine.

„Chiar dacă am avut un episod mai dificil zilele trecute, m-am regrupat rapid. Amedea are nevoie de mine energică, sănătoasă și puternică! Starea mamei este extrem de importantă pentru copil, de aceea mamele care se confruntă cu episoade de depresie postnatală sau chiar cu depresia postnatală în sine, trebuie ajutate RAPID de cei din jur, dacă nu se pot ajuta singure!”, spune Emily.

Vedeta a descris cu lux de amănunte experiența prin care a trecut.

„Oh, și cel mai important… trebuie înțelese! Eu am avut un singur astfel de episod acut… și vreau să vă spun că a fost groaznic.

Eram cu capul într-un nor negru și nu puteam să văd nimic în jur! Absolut nimic! Nicio bucurie, nicio speranță, nicio rezolvare. În astfel de stări, aproape că nu mai ești tu… Și de cele mai multe ori, aceste stări sunt hormonale, nu au legătură cu ce gândim sau simțim noi, femeile care doar ce am născut.

Putem să fim fericite, împlinite, mulțumite. Este atât de parșivă această depresie încât te ia din senin, pe nepregătite, fară să fie declanșată de nimic concret. Dacă mai există și factori precum oboseala, stresul, suprasolicitarea, care să-i dea apă la moară… S-a terminat! Te-a «prins» în mrejele ei teribile! Partea bună este însă că trece! Mămici, nu vă temeți să cereți ajutor, să vă exteriorizați! Nu vă identificați cu starea! Noi nu suntem așa! Noi suntem puternice, vesele, energice! Depresia, dacă există, va trece!”,  a mai declarat Emily Burghelea, pentru cancan.ro.

Episodul trăit de Emily a fost scurt și violent

Devenită mămică de puțin timp, vedeta a povestit că a trecut printr-un adevărat carusel de sentimente, a plâns mult și ajunsese în punctul în care nu mai găsea o soluție, singură, pentru a depăși problema.

Cursurile facultății pe care o urmează, lucrurile de făcut în casă, îngrijirea fetiței și stresul au fost factorii care au adus-o pe Emily în episodul dureros de depresie.

„Știți vorba aceea: «Și băieții plâng câteodată»? Pe același principiu, și Emily are uneori zile proaste. Eu sunt o persoană a extremelor, entuziasmul care mă caracterizează și energia pozitivă pe care o transimt mereu se încadrează într-un fel de extremă.

Am observat în jurul meu că nu sunt multe persoane care pot face asta în permanență. Eu reușesc să fiu pe plus constant. Îmi place să dau, îmi place să transmit, îmi place să-i înveselesc pe ceilalți și o fac din tot sufletul. Sunt un giver!”, mărturisește Emily.

Experiența a afectat-o extrem de mult, iar imaginile pe care aceasta le descrie sunt foarte sumbre.

„Este atuul meu, însă, după atâta rafală de voie bună, s-a echilibrat balanța. De o zi am avut nevoie, atât… Dar, într-o singură zi, am ajuns cu succes la minus infinit! Se spune că femeile sunt mai sensibile după ce nasc, se spune că pot exista dereglări hormonale, nu știu exact ce a fost.

Deși nu pot spune că am avut un motiv concret, am simțit din senin că intru într-un nor negru din care nu mai pot să ies. Nu doar că era negru norul, mă sufoca, ploua înăuntru și era frig!

Cam așa m-am simțit, din senin. Analizând situația mi-am dat seama că au fost luni la rând în care am dat tot ce am avut, am vrut să le fac pe toate singură, le-am făcut dar m-am epuizat”, a continuat Emily Burghelea.

Adauga un comentariu