Actualitate

Emma Danis, sefa Parchetului Pascani, a facut cerere de pensionare la CSM

Publicat: 28 iun. 2011
Prim procurorul Emma Danis s-a adresat in data de 22 iunie 2011 cu o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicita eliberarea din functie, prin pensionare. Solicitarea sefei Parchetului Pascani a venit dupa ce doi procurori inspectori din cadrul CSM au inceput un control la nivelul institutiei pascanene. Erau informatii cum ca Emma Danis nu a pus in aplicare corespunzator atributiile de serviciu, pe numele ei fiind deschis un dosar penal pentru “exercitarea defectuoasa a atributiilor”.
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi a emis saptamana trecuta un comunicat de presa in care a fost mentionat faptul ca la mapa prim procurorului Emma Danis au fost identificate un numar de 142 dosare penale care aveau o situatie juridica incerta.
Prim procurorul Emma Danis a solicitat eliberarea din functie, ca urmare a pensionarii. Casa Judeteana de Pensii a eliberat inca din 29 martie 2010 decizia de pensionare. Cererea prim procuroarei va fi discutata in sedinta din 30 iunie 2011 a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, iar daca va fi adoptata va fi trimisa presedintelui Romaniei in vederea eliberarii din functie.

Continuarea articolului pe www.newspascani.comloading...

Adauga un comentariu