National

Emma Răducanu părinți: Rețeta secretă din spatele unor performanțe uimitoare

Publicat: 20 dec. 2021
Emma Raducanu
Tatăl Emmei Răducanu este român, îl cheamă Ion, dar în Marea Britanie este știut ca Ian, iar mama sa, Renne, este chinezoaică

Tenismena Emma Răducanu a fost, cu siguranță, marea surpriză a acestui an în tenisul feminin mondial.

Povestea Emmei Răducanu a început cu pe 20 mai 2-21, când a disputat primul turneu al sezonului. Pentru a putea participa la British Tour, Emma a trebuit să plătească o taxă de intrare de 25 de lire sterline pentru a fi primită pe tablou.

La turneul unde au avut acces doar jucătorii britanici, Emma a făcut o figură frumoasă și astfel a primit un wild card la Wimbledon 2021.

Emma Răducanu s-a calificat în optimile de finală după ce a eliminat-o pe Sorana Cîrstea cu scorul de 6-3, 7-5 și a urcat de pe locul 338 WTA, până pe locul 179 WTA. Ascensiunea i-a permis Emmei să intre în calificările de la US Open, unde a dat marea lovitură.

Emma Răducanu a cucerit primul Grand Slam al carierei după ce le-a învins în minimum de seturi pe toate cele zece adversare pe care le-a întâlnit la New York.

Emma Raducanu

Emma Răducanu părinți: Rigurozitatea a adus-o pe culmile succesului

Tatăl Emmei Răducanu este român, îl cheamă Ion, dar în Marea Britanie este știut ca Ian, iar mama sa, Renne, este chinezoaică.

Emma Răducanu locuiește împreună cu părinții săi într-o casă din Bromley, Kent, în sud-estul Londrei. Aceasta locuiește într-un cartier liniștit, iar pe timpul pandemiei, când toate terenurile de tenis erau închise, tatăl ei o antrena zilnic pe fiica sa în fața casei.

Emma a povestit că părinții ei au fost foarte exigenţi cu ea în copilărie. Dar pentru tânăra cu origini române asta s-a dovedit să fie ceva benefic deoarece, spunea ea, asta a ajutat-o să-și creeze o mentalitate de învingător.

Ion si Emma Raducanu

Părinți Emma Răducanu: Tatăl și mama lucrează în domeniul financiar

Părinții Emmei Răducanu lucrează în domeniul finanțelor, tatăl fiind cel care s-a ocupat îndeaproape de carierei Emmei în tenis,

Despre tatăl Emmei, Mark Petchey, fost jucător de tenis şi omul care l-a antrenat pe Andy Murray a spus că acesta este genul de om cu o minte deschisă.

Emma Raducanu

Când stă de vorbă cu tine, ca antrenor, se interesează de cum vezi tu jocul. Şi te provoacă la un dialog, la o dezbatere, pe tema cunoştinţelor tale. Ian porneşte de la ideea că dacă eşti antrenor nu înseamnă, automat, că ştii totul. Mereu mi-a lăsat impresia că ştie cel mai bine nevoile fiicei sale“, a declarat Mark Petchey.

Alexandru Berbec, antrenorul de tenis care a lucrat o scurtă perioadă cu Emma, a spus despre Ion Răducanu că aceasta i-a cerut să vorbească în română cu Emma deoarece acasă vorbea foarte puțin în limba tatălui ei. Regret că n-am apucat să fac o poză cu Emma“, a spus antrenorul care i-a transmis tatălui Emmei că are un copil atât de serios, şi implicat, şi devotat, că e imposibil să nu ajungă în Top 100.

Renne, Ion si Emma Raducanu
Adauga un comentariu