Sport

Emma Răducanu s-a retras din turneul de la Chicago

Publicat: 21 sept. 2021
Emma Răducanu

Câştigătoare la US Open, Emma Răducanu, nu va participa la turneul de la Chicago

Potriviit presei engleze, sportiva de 18 ani s-a retras de la turneul prevăzut în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

După succesul de la New York, Răducanu a ajuns de pe locul 150 pe locul 22 mondial.

Emma Răducanu, dezvăluiri emoționante după ce s-a calificat în primul sfert de finală US Open 2021: „Părinților mei le-am scris imediat după meci, dar m-au ignorat”

Imediat după calificarea în primul sfert de finală US Open 2021 Emma Răducanu le-a transmis un mesaj text părinților săi, aflați în Marea Britanie, dar nu a primit un răspuns, deși aceștia îi apăreau online.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit la New York. Am primit și multe mesaje din partea foștilor colegi de școală și e frumos că încă păstrăm legătura.

Părinților mei le-am scris imediat după meci, dar m-au ignorat: nu mi-au răspuns, deși i-am văzut că erau online. Asta a însemnat ceva,” a spus Emma Răducanu în cadrul conferinței de presă organizate după meciul cu Shelby Rogers.

Emma Răducanu s-a născut pe 13 noiembrie 2002 la Toronto, Canada. Tatăl ei, Ian, este român, iar mama ei, Renee, este chinezoaică.

La doar a doua sa apariție pe tabloul principal la un eveniment de Grand Slam, Emma Răducanu se alătură clubului adolescentelor cu performanțele greu de anticipat la ediția din acest an a US Open, din care mai face parte și canadianca Leylah Fernandez, care a împlinit luni 19 ani și care și-a făcut cadou o calificare în sferturile de finală.

Emma Răducanu nu şi-a uitat originile şi vine de câteva ori pe an în România

Tânăra a precizat că succesul ei îl datorează părinților de la care a dobândit puterea mentală. Ea a recunoscut că îi place să viziteze România de câteva ori pe an pentru a savura bunătățile bunicii.

„Bunica mea, mamaia, locuiește în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Şi gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliștilor britanici.

Adauga un comentariu