Arte vizuale

Emmanuel Macron promite: „Vom reconstrui Notre-Dame”

Publicat: 16 apr. 2019

"Vom reconstrui Notre-Dame", a promis presedintele francez, Emmanuel Macron, dupa incendiul care a devastat luni catedrala simbol al arhitecturii gotice, suscitand o vie emotie in Franta si in lumea intreaga, relateaza AFP.

"Ce este mai rau a fost evitat, chiar daca batalia inca nu a fost castigata complet", a declarat seful statului, vizibil emotionat, in apropierea catedralei devastate, adaugand ca "urmatoarele ore vor fi dificile".

Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este "sub control", au anuntat marti dimineata pompierii capitalei franceze dupa mai multe ore de lupte cu flacarile, relateaza AFP.

Atat Donald Trump, cat si numerosi utilizatori ai retelelor sociale au sugerat ca incendiul de la Catedrala Notre Dame ar putea fi stins cu usurinta aruncand apa din avioane Canadair sau elicoptere specializate. Pompierii din Paris au explicat pe Twitter ca aceasta solutie nu poate fi folosita.

„Daca am arunca apa din avion asupra unui astfel de edificiu, acest lucru ar putea duce la prabusirea completa a structurii”. De asemenea, spun pompierii, ar putea afecta si imobilele din jur.loading...

Adauga un comentariu