International

Emmanuel Macron reinstituie carantina generală în Franța

Publicat: 28 oct. 2020
Emmanuel Macron cu steagul Franței și cel al UE în spate
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că începând de vineri va fi reinstituită carantina generală, în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus, deşi şcolile vor rămâne deschise.

„Am decis că este nevoie ca începând de vineri să fie reinstituită carantina pe întreg teritoriul naţional. Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a declarat Emmanuel Macron.

Președintele Franței declară că noul coronavirus circulă în țară fără oprire și a trebuit instituită o astfel de măsură, pentru stoparea creșterii numărului de cazuri.

„Deşi eforturile făcute au fost utile, luciditatea ne cere să admitem că nu sunt suficiente. Virusul circulă în Franţa la o viteză pe care nu au putut-o anticipa nici măcar cele mai pesimiste previziuni. (…) La fel ca vecinii noştri, suntem afectaţi profund de accelerarea bruscă a epidemiei, de un virus care pare să câştige forţă pe măsură ce se apropie iarna. Suntem surprinşi toţi în Europa de evoluţia virusului. În acest context, responsabilitatea mea este să îi protejez pe toţi francezii şi o asum, în pofida polemicilor”, a declarat Emmanuel Macron, conform publicaţiilor Le Monde şi Le Figaro.

OMS: Decesele zilnice COVID-19 au crescut cu aproape 40%, în Europa

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, decesele zilnice COVID-19 au crescut cu aproape 40%, spre deosebire de săptămâna precedentă.

Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS, a atenționat că majoritatea cazurilor au fost înregistrate în Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia, fapt care a dus la creșterea cazurilor cu o treime în Europa.

„Îngrijorarea este că unităţile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat ea.

Margaret Harris: „Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu peste noapte”

Dr. Margaret Harris a afirmat că vom vedea eficiența noilor restricții impuse, abia peste două săptămâni, când va putea fi analizată situația.

„Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află aproape de colaps. În două săptămâni, această țară ar putea rămâne fără paturi la Terapie Intensivă, conform unui oficial de top din domeniul sănătății.

Potrivit institutului naţional de sănătate publică Sciensano, Belgia, cu o populație 11,5 milioane, a raportat peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână. În ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav, după Republica Cehă.

Astfel, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui din Belgia, Yves Van Laethem a tras un semnal de alarmă: dacă cetățenii acestei țări nu își vor schimba comportamentul, în 15 zile, unităţile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienţi.

Adauga un comentariu