Actualitate

Emotie mare in dosarul de coruptie al unui celebru chirurg iesean! Au inceput sa apara probleme cu interceptarile convorbirilor!

Publicat: 14 oct. 2018
1

@ Dupa ce in urma cu cateva saptamani a obtinut o victorie in fata procurorilor, fiind lasat sa intre din nou in sala de operatie, in prezent, medicul chirurg Eugen Bitere spera sa obtina excluderea de la dosar a interceptarilor telefonice si ambientale @ Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au aprobat deja o cerere prin care procurorii ar trebui sa trimita la dosar toate copiile acestor inregistrari

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au admis cererea formulata de medicul iesean Eugen Valentin Bitere, prin care acesta a solicitat sa fie depuse la dosar toate inregistrarile audio efectuate in dosarul sau. Aceste inregistrari s-ar afla in posesia procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Situatia pare a fi tot mai complicata pentru ca judecatorii au acceptat administrarea de probe inca din faza de camera preliminara, o situatie cel putin atipica.

De obicei, administrarea probelor intr-un dosar penal se realizeaza in cursul judecatii propriu-zise. Numai ca, in acest caz, medicul a invocat tot felul de vicii in ceea ce priveste modalitatea in care a fost efectuata urmarirea penala. Incearca sa excluda de la dosar probele care ar fi compromise, in special interceptarile convorbirilor telefonice si interceptarile ambientale.

Citeste si: Curtea de Apel Iasi a decis sa-l lase pe chirurgul Eugen Bitere sa se intoarca la munca! Decizie definitiva!

"Încuviinteaza cererea de probe formulata de catre inculpatul contestator Bitere Eugen Valentin. Amâna cauza si fixeaza termen la data de 18.10.2018, pentru când se emite adresa catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi, în vederea înaintarii unor copii ale înregistrarilor audio, conform cererii de probe încuviintate", se arata in decizia luata zilele trecute de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi.

In aceasta vara s-a mai inregistrat o surpriza de proportii in acest dosar, in sensul ca medicul Bitere a fost lasat de judecatori sa intre din nou in sala de operatie. O lunga perioada de timp s-a aflat in spatele gratiilor si in arest la domiciliu.

Citeste si: Rasturnare de situatie intr-un scandal care zguduie medicina ieseana! Chirurg celebru eliberat din arest! Doctori, asistenti si pacienti supravegheati!

Acuzatiile procurorilor

A fost trimis in judecata pe data de 21 martie 2018 pentru luare de mita. Procurorii sustin ca au reusit sa dovedeasca nu mai putin de 11 cazuri de luare de mita.

Citeste si: Chirurgul Bitere da vina pe Spitalul Parhon pentru decesul pacientului

Oamenii legii sustin ca toate cele 11 situatii, in care medicul a fost prins luand mita, s-au petrecut in perioada octombrie 2016 / iunie 2017. In rechizitoriul trimis pe masa judecatorilor, procurorii ieseni sustin ca:

"In calitate de medic primar chirurgie cardiovasculara în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. I. M. Georgescu» din Iasi, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, în vederea îndeplinirii atributiilor de serviciu sau ca urmare a îndeplinirii acestor atributii:
– în luna septembrie 2016 a pretins suma de 7.000 de lei pacientului S. D. I., în vederea efectuarii unei interventii chirurgicale; pentru ca acesta nu avea suma de bani solicitata, a primit ulterior printr-un intermediar suma de 4.000 de lei;
– în perioada 02.02.2017 – 16.02.2017 a pretins si primit suma de 1.000 de lei de la pacienta P. I., în vederea efectuarii unei interventii chirurgicale;
– în cursul lunii aprilie 2017 a pretins pacientului P. V. si fratelui acestuia P. G. suma de 1.500 euro, în vederea efectuarii unei interventii chirurgicale; deoarece cei doi nu dispuneau de aceasta suma de bani, a acceptat si primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G., dupa ce a efectuat actul medical;
– în data de 06.06.2017 a pretins suma de 1.500 de euro pacientei J. A. si fiicei sale G. M. pentru a efectua o interventie chirurgicala;
– în data de 14.06.2017 a acceptat si primit de la B. M. suma de 100 de euro, ca urmare a consultatiei medicale oferite numitei D. V.;
– în data de 15.06.2017 a primit suma de 1.500 euro de la F. M., retinând pentru sine suma de 1.300 de euro (deoarece a restituit 200 euro) pentru a efectua o interventie chirurgicala pacientului F. M., dupa ce anterior, în data de 11.06.2017, pretinsese suma de 1.500 euro lui F. M.;
– în data de 06.06.2017 a primit suma de 400 de lei de la P. M., ca urmare a consultatiei medicale oferite numitei P. E.;
– în data de 08.06.2017 a primit suma de 1.000 de lei de la P. G., ca urmare a unei interventii chirurgicale efectuate pentru pacienta P. D.;
– în data de 12.06.2017, în timp ce se afla în exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins suma de 8.000 de lei numitelor P. A. si M. M., pentru a efectua o interventie chirurgicala pentru aceasta din urma; în aceeasi împrejurare a primit de la P. A. suma de 500 de lei, ca urmare a consultatiei medicale oferite cu privire la pacienta M. M.;
– în data de 13 iunie 2017, fiind în exercitarea atributiilor de serviciu, a primit suma de 100 de lei de la pacientul G. V., pentru a prescrie unele analize medicale premergatoare unei interventii chirurgicale;
– în data de 15 iunie 2017, fiind în exercitarea atributiilor de serviciu, a primit suma de 6.000 de lei de la pacienta N. A. pentru a-i efectua o interventie chirurgicala, dupa ce în luna ianuarie 2017 îi pretinsese 8.000 de lei".
Procurorii au trimis in judecata si o parte dintre pacientii care i-au dat spaga doctorului.  

Citeste si: Un cunoscut medic iesean a fost plasat sub control judiciar! Ar fi luat 13 mite

Comentarii
 • Oricum am privi situatia lui BITERE, domnu’ doctor tot infractor ramane, ca i-a placut sa primeasca spaga ani de zile…ca mai toti doctorii din sistemul medical romanesc! Deci, daca s-a bucurat de banii primiti de la niste amarati, sa fie inchis macar cativa ani, zic!

 • Vali, ca sa ai dreptul sa ceri,mai intai ofera…conditii. Daca mai sunt multi care „gandesc” ca tine si sunt,din pacate, o sa va tratati la vraci si o sa va opereze frizerii(asta si meritati) tinand cont de cati medici pleaca din tara.

  • Sunt dezamagit ca ganditi astfel! Daca si pompierul (a cam ramas singurul care-si face meseria!…si nici pe jumatate din banii pe care-i primeste un medic) ar cere spaga pentru a-si face meseria, cand v-ar lua foc locuinta, cum v-ati simti? Va credeti indreptatiti sa cereti si sa primiti spaga, de la niste amarati care nu au ce manca, in conditiile in care aveti salariile pe care le aveti? Plecati din tara, ca nu va tine nimeni aici…oricum nu meritati niciun respect de la cetatenii acestei tari!

   • Nu ati inteles nimic. Este vorba despre respectul pe care STAT-ul trebuie sa il dea oricarei profesii pentru a nu se ajunge la situatii neplacute. In sanatate ,din acest punct de vedere,lucrurile abia acum se misca,dar cu destule sincope. Exodul nu se opreste,inca,si nu se va opri curand. Cu cine veti ramane,cu vracii si frizerii,cum spuneam? Nu va imaginati ca pana si sistemum medical universitar sufera de acest exod? Sa nu mai spun de universitatile de medicina(toate,afara de vreo 2-3) aparute ca ciupercile dupa 89 unde numai carte nu se face. La Galati, spre exemplu, „profesorii” cites cursul de pe hartii si tezele de examen sunt corectate de… SECRETARE!!! De ce nu de femeia de serviciu?

 • Dl dr a suparat pe cineva…altminteri cel putin 3/4 din chirurgi (si din medici, in general) ar trebui sa pateasca la fel… Probabil dr va scapa dar „mituitorii” (pacientii) nu… Acum chiar au lefuri de nu se mai pot plange… si tot iau spaga!

  • Maya, fa medicina daca esti in stare(vreo 12-15 ani pana ajungi un specialist cu , inca, „dinti de lapte” si inca vreo 10 ani pana ai ceva experienta) si dupa aceea sa-ti permiti sa dai verdicte…

 • Daca vreti sa scapati de cei care cersesc spaga, conditionand actul medical gratuit, aveti o singura solutie: mergeti la OUP si denuntati-l pe cel care, prin orice actiune sau inactiune, va forteaza sa-i dati bani, dupa care au cei de acolo grija sa-i documenteze fapta! Cu cat mai multi veti fi, cu atat mai repede vom scapa de ei! Sau macar ii vom determina pe ceilalti sa renunte la astfel de practici si sa-si vada de treaba pe banii oferiti de stat!

Adauga un comentariu