Sport

Emotii la Rio. Primii romani lupta pentru medalii sambata

Publicat: 04 aug. 2016

Doar o zi ne mai desparte de debutul românilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Gherman si Simona Pop vor fi primele care se vor bate pentru medalii, în concursul individual.

„Speram sa fim primii care deschid si portile catre medalii. Este competitia cea mai rara, se întâmpla o data la patru ani si, probabil, de asta e presiunea care o simti, toti sportivii strânsi la un loc, dar am trecut o data prin asta, toata echipa, speram ca acum sa nu mai avem emotii”, a spus Simona Gherman, campioana europeana la individual în acest an, dupa o finala cu Ana Maria Popescu.

Handbalistele lui Tomas Ryde încep si ele cursa spre podiumul olimpic. Primul obstacol pentru „tricolore” va fi meciul împotriva reprezentativei Angolei. Celelalte adversare ale româncelor în grupa vor fi Muntenegru, Brazilia, Norvegia si Spania.
„Cu Angola trebuie sa fim inteligenti, sa folosim toate jucatoarele”, a declarat antrenorul suedez Tomas Ryde.

Tot sâmbata, gimnastii Marian Dragulescu si Andrei Muntean vor disputa calificarile la individual compus, în timp ce judoka Monica Ungureanu se va bate pentru medalii la 48 de kilograme. Emotii vor fi si pentru reprezentantii României la tenis si tenis de masa, dar si pentru ciclistul Serghei Tvetcov.loading...

Adauga un comentariu