Local

Emotii mari in procesul fostei sefe a justitiei iesene

Publicat: 13 mai 2011
1

@ Magistratii de la Bacau au mai amanat inca o saptamana pronuntarea in dosarul de coruptie al judecatoarei Georgeta Buliga @ Este vorba de un dosar complex, cu multe enigme care trebuie lamurite de magistrati

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Bacau ar fi trebuit sa ia o decizie in dosarul de coruptie al judecatoarei Georgeta Buliga, dupa ce au amanat pronuntarea o saptamana. Pentru ca dosarul este foarte complex, magistratii nu au dat ieri verdictul, ci l-au mai amanat pana pe 20 mai.
In acest proces, Liviu Popescu, mituitorul judecatoarei, a fost condamnat de la primul termen de judecata la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita. „In perioada februarie – martie 2010, inculpata Buliga Georgeta, judecator la Curtea de Apel Iasi, a pretins si primit de la învinuitul Popescu Liviu suma de 4.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru doua judecatoare din cadrul Curtii de Apel Iasi, si a pretins o alta suma pentru sine, al carei cuantum nu l-a precizat. Buliga Georgeta si celelalte doua judecatoare faceau parte din completul învestit cu solutionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciara a bunurilor apartinand învinuitului Popescu Liviu si fostei sale sotii, dosarul fiind în stadiu de recurs”, au precizat procurorii. „Banii au fost pretinsi pentru ca Popescu Liviu sa obtina o solutie favorabila în procesul de partaj ce viza, în principal, un apartament în municipiul Iasi, un teren în judetul Iasi si doua autoturisme. In conditiile în care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a învinuitului Popescu Liviu avusese o contributie de 90 la suta în dobandirea bunurilor comune si îi fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte Buliga Georgeta a modificat în tot aceste hotarari, dand castig de cauza lui Popescu Liviu”, se mai precizeaza in comunicatul emis de DNA Bucuresti.
Oamenii legii sustin ca, dupa prima transa, judecatoarea ar fi pretins in continuare alti bani. „Ulterior pronuntarii acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu înca 1.000 euro, sustinand ca banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecata. La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 euro pentru colega sa de complet, acceptand pentru sine suma de 3.000 euro pentru «ajutorul» dat în obtinerea hotararii”, au completat anchetatorii.

Adauga un comentariu