Eveniment-Social

Emoții pentru elevii ieșeni! Când vor fi anunțate rezultatele de la Evaluarea Națională

Publicat: 23 iun. 2022
elevi in banci, la sccoala, dans un examen
Elevii absolvenți de clasa a VIII-a așteaptă cu emoție rezultatele la Evaluarea Națională

Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi anunțate joi, 23 iunie 2022. Elevii ce au susținut examenul au mari emoții pentru nota care ar putea să-i ajute să intre la liceele dorite. Numele și Prenumele candidaților vor fi anonime. Elevii vor avea opțiunea de a depune contestație

Emoții mari pentru elevii ieșeni, aceștia vor primi rezultatele de la Evaluarea Națională în cursul zilei de joi, 23 iunie 2022. Aceștia vor avea posibilitatea de a depune contestație în caz că nu vor fi mulțumiți cu notele primite. Numele și prenumele candidaților sunt confidențiale și sunt înlocuite cu coduri numerice individuale

Rezultatele de la Evaluarea Națională așteptate de elevi

Au fost înscriși la examenul de Evaluare Națională la nivel național 155.820 de elevi. Dintre aceștia peste 17 mii de elevi nu au mai ajuns la examen.

Notele vor fi afișate la fiecare instituție la avizier și pe site-ul Ministerului Educației. Numele și prenumele elevilor vor fi sub anonimat, aceștia având un cod numeric individual.

Elevii olimpici pot participa la repartizarea computerizată, dar au și varianta de a renunța la liceul pe care îl obțin astfel, dacă doresc să se înscrie la alt liceu pe baza rezultatelor obținute la olimpiade.

Rezultatele de la Evaluarea Națională au o mare importanță pentru elevi, deoarece nota obținută la examen reprezintă 80% din nota ce va fi luată în calcul pentru repartizarea la liceu. Media generală de absolvire a claselor V-VIII reprezintă 20% din nota de admitere la liceu.

Probele de Evaluare Națională au avut loc în perioada marți, 14 iunie- vineri, 17 iunie 2022. Probele au fost la Limba și Literatura Română, Matematică și, după caz, la Limba Maternă.

Cazuri de fraudă în rândul elevilor de clasa a VIII-a

La proba de Evaluare Națională pentru matematică au fost trei cazuri de elevi ce au încercat să fraudeze examenul. Cei trei au fost eliminați din examen pentru folosirea telefonului și pentru fițuici.

La proba de la limba română a fost un singur incident de această natură, din păcate persoanele ce au încercat fraudarea examenului au fost din cadrul profesorilor. Ministerul Educației a cerut o anchetă la unitatea de învățământ, transmițând că nu tolerează încălcarea regulamentului sub nicio formă.

În sălile de examen sunt instalate camere video și există un profesor supraveghetor. Elevii nu au avut voie în sala de examen cu obiecte care să nu fie utile pentru susținerea lucrării scrise.

Pe site-ul Ministerului Educației este afișat modelul de contestație cu mențiunea că membrii consiliilor din centrele de examen sunt obligați să informeze candidații cu privire la faptul că nota obținută inițial se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații. Nota finală a candidaților ce au depus contestație este cea obținută în urma acestui demers, dacă diferența dintre note este foarte mare, se va corecta încă o dată lucrarea de o a treia comisie.

Ministerul Educației a anunțat că rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi publicate joi, 23 iunie 2022, până la ora 14.
Adauga un comentariu