National

Emoții pentru Radu Mazăre privind condamnarea definitivă în dosarul plajelor. Ce decizie aşteaptă de la instanţa supremă

Publicat: 09 nov. 2019

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă au rămas în pronunţare în dosarul în care fostul edil al Constanţei Radu Mazăre a contestat pe cale excepţională decizia definitivă de nouă ani de închisoare cu executare în dosarul privind fapte de corupţie legate de retrocedarea unor terenuri, între care şi plaje din Constanţa.

Cei trei magistraţi analizează o contestaţie în anulare. O cale extraordinară de atac prevăzută de legislaţia penală românească. Aceasta poate fi făcută doar când pe parcursul judecăţii au existat vicii procedurale grave. Acestea atrag cu sine nulitatea deciziei definitive date într-un dosar.

La termenul de vineri al procesului instanţa a discutat doar admisibilitatea de principiu a acestei contestaţii în anulare. Mai precis doar dacă temeiurile invocate permit instanţei continuarea judecăţii pe fondul contestaţiei în anulare, respectiv analizarea pretinselor vicii produse de instanţele anterioare.

Dacă se va admite de principiu această contestaţie în anulare apărarea fostului edil trebuie să explice instanţei de judecată în ce fel au greşit judecătorii din completele anterioare.

Scopul urmărit de Mazăre este anularea sentinţei de condamnare defintivă. Condamnarea este în dosarul retrocedărilor context în care acesta ar fi eliberat de îndată din penitenciar.

Instanţa supremă urmează să stabilească dacă acţiunea lui Mazăre este admisibilă de principiu. Și dacă vor continua judecata sau dacă închid dosarul.loading...

Adauga un comentariu