Eveniment-Social

Emotii uriase pentru sute de liceeni ieseni. Astazi are loc prima proba orala la Bacalaureat

Publicat: 16 aug. 2015

@ Astazi, incepand cu ora 08:00, peste 2.000 de absolventi ai claselor a XII-a din Iasi vor intra in febra primei probe orale a sesiunii de toamna a Bacalaureatului @ Este vorba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare în Limba româna @ Participantii vor primi calificative 

Potrivit calendarului de Bacalaureat, astazi, 17 august 2015, in jur de 2.000 de absolventi de liceu vor sustine evaluarea competentelor lingvistice de comunicare în Limba româna. De asemenea, între 18 si 19 august se va desfasura evaluarea competentelor lingvistice de comunicare într-o limba de circulatie internationala, iar între 20 si 21 august se va desfasura evaluarea competentelor digitale. Cele trei probe nu sunt obligatorii insa, la finalul sesiunii de examen, cei care nu au participat la ele nu pot fi declarati promovati. Mai mult, la evaluarile scrise, nota minima de trecere este cinci iar, in final, media pe care trebuie sa o aiba un licean de clasa a XII-a pentru a lua Bacalaureatul trebuie sa fie sase.

Citeste si: BACALAUREAT. S-au publicat REZULTATELE. Vezi notele de la Iasi – UPDATE

Potrivit noilor reguli privind organziarea si desfasurarea Bacalaureatului, se interzice candidatilor sa introduca in salile de examen: ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea. Candidatii au obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare stabilita de comisia de testare in acest scop. Candidatii ce refuza depozitarea acestor obiecte in sala stabilita de comisie nu vor fi primiti in examen. De precizat ca, pe 24 august, este programata testarea la Limba si literatura româna – proba E)a), examen scris, 26 august – proba obligatorie a profilului – proba E)c), tot testare scrisa, 28 august – proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – scris. Pe 31 august – afisarea rezultatelor (pâna la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 si 16:00). De reamintit ca, la sesiunea din vara, procentul de promovare (inainte de contestatii – n.r.) a fost de 76,35 la suta, ceea ce inseamna ca este cu aproximativ zece procente mai mare decat cel inregistrat la nivel national si cu doua procente in plus fata de cel de anul trecut la Iasi.

Citeste si: Astazi se publica rezultatele la examenul de Bacalaureatloading...

Adauga un comentariu