Secretele istoriei

EMOTIONANTA intalnire a unui istoric roman cu cel mai marcant om al ultimului secol

Publicat: 04 aug. 2013
3
Serban Papacostea a cunoscut oameni importanti ca Alexandru Averescu, Octavian Goga sau Regina Maria. Cea mai marcanta imagine o are insa despre Hitler.
„In 1937, eram la München, pe Leopoldstrasse, strada principala, cand a inceput sa se adune lume. Se aude: „Der Führer, der Führer kommt!“. (n.r. – Vine Führer-ul). Se opreste un automobil. De-acolo coboara o persoana. Era la 10 metri de mine. Tata mi-a spus: „Uita-te bine, e unul dintre cei mai puternici oameni din lume!“. L-am vazut la 10 metri distanta pe Adolf Hitler! Puteam sa ma duc sa-l bat pe umar”, a povestit istoricul pentru adevarul.ro.
Acesta a continuat:
„Tot atunci am fost si la Paris, la ultima expozitie internationala de dinainte de razboi. Mai am in memorie cand am ajuns in dreptul a doua pavilioane mari pe care mi le-a explicat tatal meu: unul cu un cuplu de muncitori cu secera si ciocanul, iar altul cu crucea incarligata. Tata mi-a spus. „Uita-te bine, acestea se vor bate intr-o zi“. La pavilionul romanesc era Maria Tanase foarte cautata. Si mititeii! Ii auzeam pe francezi: „Encore une portion de mititei“ (n.r. – Inca o portie de mititei)”.
Adauga un comentariu