Stiri si curiozitati

ENIGME fara raspuns ale OMENIRII

Publicat: 11 ian. 2015
3

In 1858, un batalion de 650 de oameni a disparut intr-o padure din Saigon. Un alt batalion care se afla la o distanta de 2 kilometri nu a observat nimic. Cazul cel mai celebru este cel de la Norfolk, din 1915. Un batalion format din 267 de militari care aparau trupele franceze si engleze, de germani a disparut fara urma. Deoarece batalionul se afla intr-o vale, soldatii englezi care se aflau pe un munte apropiat au asistat la un eveniment misterios si ciudat. Totul s-a petrecut in luna august, intr-o zi insorita, cand instantaneu un nor urias a cuprins toata valea. Dupa cateva minute, norul s-a retras iar batalionul disparuse. Nu au fost gasiti nici caii, nici armamentul batalionului.

In 1917 a fost intocmit un raport in acest sens, conform marturiilor facute de militarii englezi.
Un alt eveniment misterios s-a produs in 1937, cand armata japoneza invada China. Un batalion chinez, de 3000 de militari a disparut fara urma. Rapoartele militare japoneze confirma faptul ca nu a avut loc nicio batalie in care sa fi murit chinezii. In aceste momente de disparitii misterioase, documentele vorbesc despre aparitia unor nori uriasi deasupra locului disparitiei. Cercetatorul rus, Kuzinov, sustine ca in 1989, cand el se afla intr-o padure din Rusia, un nor ciudat s-a apropiat de el. El sustine ca o faptura ciudata il privea din acel nor.

Vezi si Mistere nerezolvate ale istoriei

Un alt caz celebru este cel al unei familii, cu doi copii, care se aflau pe malul unui rau din Rusia. Un nor urias i-a acoperit. Cu toate ca femeia si-a prins de mana sotul, acesta a disparut in nor. Femeia a observat in interiorul norului o nava in care se aflau militari. Barbatul a fost examinat minute bune, dupa care l-au lasat pe malul apei. El a declarat ca militarii veneau din viitor si aveau drept scop cercetarea oamenilor.

Vezi si SECRETELE INCREDIBILE ale lui Ceausescu

Un alt caz misterios s-a produs in 4 decembrie 1872, cand marinarii de pe un vas au observat un vapor plutind in deriva. Cativa marinari s-au urcat la bordul navei pentru a vedea ce se intampla. Tot echipajul disparuse, iar pe nava nu erau semne de lupta. Hainele, hrana si chiar incarcatura de pe vas erau intacte. Vasul se numea Mary Celeste. Vasul a fost construit in 1868 si a fost botezat Amazon. Se pare ca vasul a fost sortit sa aiba multe ghinioane. Primul capitan al vasului a murit din cauza unei febre galopante, apoi vasul a luat foc, s-a ciocnit cu un alt vas. In jurnalul de bord, ultimele informatii despre calatorie erau facute in 25 noiembrie. S-a constatat ca pe vas exista hrana pentru 6 luni. Unde au disparut marinarii in conditiile in care vasul era in stare foarte buna de a naviga?

In bucatarie, plita pe care gateau era inca calda dar ce e mai curios, pipele marinarilor erau asezate pe o etajera. Specialistii spun ca niciun marinar din acele vremuri, nu ar fi parasit vasul fara pipa lui, potrivit efemeride.ro.
Ultimul armator al vasului a decis ca vasul sa fie dus in apropierea unui recif si scufundata, pentru a scapa de ghinion. Spre mirarea marinarilor care au dus vasul in acel loc, acesta continua sa pluteasca.
In 2001, o echipa de cercetatori au descoperit nava, scufundata langa acel recif. Misterul continua sa planeze si astazi asupra acestui vas si a marinarilor disparuti fara urma.

Adauga un comentariu